Afbeelding

INGEZONDEN: ‘Jij reed mij in één klap van mijn fiets’

Algemeen

Blanke knul van ongeveer 14 jaar op je fiets, je kwam finaal links door de bocht, alleen maar kijkend op je telefoon, totaal geen erg in je omgeving. Je reed mij, vrouw van 69 jaar, in één klap van mijn fiets! Graag zou ik met jou en je ouders in gesprek willen komen.

Op zondagmiddag 17 juli j.l. omstreeks 12.45 uur kwam ik vanuit de uitrit Kastanje/Beuk de Tijsjesdijk op fietsen, net voor de oversteekplaats op het al vlakke stuk dacht jij, dat je zonder van je telefoon op- of om te kijken al links af kon slaan de wijk in ….echter daar fietste ik. Ontwijken was niet meer mogelijk. Ik klapte tegen de grond en kreeg mijn fiets over mij heen. Twee toegesnelde mannen (waarvan één met een hond) hielpen mij overeind door eerst mijn fiets van mij af te halen. 

Totaal van de kaart besefte ik niet, hetgeen mij overkomen was en kon even niet nadenken- en/of handelen, ik heb je naam niet gevraagd, ik heb zelfs geen beeld van je gezicht. Thuisgekomen (gestrompeld) bekeek in mijn verwondingen: allerlei schaafwonden, bloed uit mijn linkerknie evenals bloed uit mijn linker elleboog, een suizend hoofd met een grote bult erop en zere ribben. Nu twee weken later staat mijn leven nog in het teken van deze val: ik kreeg een nare bijwerking van de tetanusprik, welke in ’s maandags bij de huisarts gehaald heb, mijn beide benen zijn bont, blauw en zwart, mijn armen kan ik nog moeilijk bewegen, mijn dagbehandeling voor mijn longziekte heb ik uit moeten stellen, ik slaap slecht door de gekneusde ribben. 

Graag zou ik met jou en je ouders een gesprek willen aangaan, niet om schade te verhalen, het is in feite nog “goed” afgelopen, maar om jou en iedereen erop te wijzen, wat tegenwoordig zo gewoon is: fietsen en tegelijkertijd op je telefoon kijken!

Toe, wees een kerel en bel me, of als u denkt was dit mijn zoon, spreek erover met hem en neem contact met mij op, het zal zeker helpen, dit trauma te verwerken en mijn angst te overwinnen om weer op de fiets te stappen.

Mary Barendregt,
06-57752764

Advertenties uit de krant