Marianne Ploegmakers bij de toegang van het winkelcentru,
Marianne Ploegmakers bij de toegang van het winkelcentru, Foto:

Historische wandelroute in Albrandswaard

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Maak kennis met een stukje geschiedenis van Rhoon door de nieuw ontwikkelde wandelroute te lopen. De wandelroute toont beeldende kunst, maar ook een stukje geschiedenis.

Op alle locaties staan QR-codes die verwijzen naar informatie. Men kan de informatie lezen of beluisteren. De wandelroute is te downloaden via de app Storytrails (zoek op ‘Blik op Albrandswaard’) en is zeven kilometer. Een uitbreiding naar Poortugaal en Portland zit er aan te komen. 

De wandelroute kan ook gelopen worden met Marianne Ploegmakers. Zij wandelt op woensdag 24 april, donderdag 30 mei en donderdag 27 juni van 15 tot 17 uur. ‘’We wandelen iedere keer een deel van de route. Zeven kilometer is best lang als je op iedere straathoek stil staan”, vertelt Marianne. ‘’Meewandelen is gratis.”

Wie de route zelf gaat wandelen, kan er rekening mee houden dat op woensdagmiddag van 14 tot 16 uur de Dorpskerk open is. Een leuke meerwaarde om ook in de kerk te kunnen kijken. 

De wandelroute werd ontwikkeld in opdracht van de gemeente en uitgevoerd door Marianne Ploegmakers, maatschappelijk makelaar. Zij deed dit samen met Pieter W. Germeraad en Marleen van Arendonk.

Torso van Jan Timmer.
Bertje van Robbert Jan F. Donker.

Advertenties uit de krant