Locatie Veerhuys Dorpsdijk in Rhoon.
Locatie Veerhuys Dorpsdijk in Rhoon. Foto:

Don Bosco kan uitbreiden

Algemeen

RHOON – Het voorstel om een krediet van 4.274.487 euro beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van de Don Boscoschool op de locatie Veerhuys, is met elf stemmen voor en acht stemmen tegen aangenomen in de raadsvergadering van 22 april.

StemLokaal, NAP, Leefbaar Albrandswaard en GroenLinks/PvdA stemden tegen dit voorstel. Allen zijn voor uitbreiding van de school en hebben dit hoog op de prioriteitenlijst staan, maar het voorstel bevatte volgens deze partijen te veel onduidelijkheden.

Richard Steger van NAP stelde dat het veel te snel gaat. “We missen nog te veel informatie. We hebben nog geen enkel rapport gezien.” Hij doelde op het feit dat er ruim 400.000 euro is geïnvesteerd in grondaankoop en verschillende onderzoeken waarvan nog geen informatie bij de raad is teruggekomen. 

Wendy Verduijn van Stem-Lokaal zei dat ze het een ontzettend mager voorstel vindt. “Er zijn nog geen resultaten van de onderzoeken en we vragen ons af waarom de school als bouwheer zal gaan optreden terwijl de omliggende gemeenten in de regie juist in eigen handen nemen.”

De RVKO (Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs) heeft volgens wethouder Mieke van Ginkel genoeg ervaring op het gebied van scholen bouwen en heeft er daarom alle vertrouwen in om het bouwheerschap bij hen neer te leggen. Wel zei ze dat de gemeente mee blijft kijken. 

Andres Bovens van GroenLinks/PvdA stelde dat het RVKO nog geen speciaal onderwijs aanbied en enkel ervaring heeft met passend onderwijs. “Kinderen hebben recht op een goede school”, zei ze. “Er zitten te veel risico’s aan en we krijgen geen duidelijk antwoorden. Dat helpt niet in het creëren van vertrouwen.”

Roland Driece van EVA zei dat bouwprojecten de neiging hebben zich niet te houden de kostenprognoses en dat ze daarom in een spagaat zaten. ‘’We willen geen vertraging, maar ook grip op de financiële kant houden.”
Wethouder Mieke van Ginkel reageerde hierop met dat ze de raad tijdig zal informeren. “Ik kan niet voorzien dat er kostenstijging komt. Ik doe er alles aan om de controle uitgaveproces strak te hanteren.”

Advertenties uit de krant