Afbeelding
Foto: Kevin Altena

Lentefeest bij Antes georganiseerd door studenten

Algemeen

POORTUGAAL - Veertig studenten van het Albeda Zorgcollege verzorgden woensdag 17 april een Lentefeest voor de cliënten van ggz-instelling Antes (specialist in psychiatrie en verslaving) in Poortugaal.

Tussen 11 en 14 uur werden de cliënten hartelijk verwelkomt door de studenten. Het Lentefeest vond plaats op de begane grond van kliniek R waar de Albeda school is gevestigd. Er waren volop activiteiten, zoals vogelhuisjes versieren, cup cakes decoreren, maar ook handmassage, nagelverzorging en spelletjes zoals bingo en sjoelen. Gezellige muziek, voorjaarsbloemen, slingers, een heerlijke lunch en andere lekkere versnaperingen maakten deze dag tot een echt Lentefeest.

Grote glimlach

Expertdocent Yvonne Jongejan, één van de initiatiefneemsters, liep met een grote glimlach rond. “Ik vind het zo leuk, al die blije gezichten”. We hebben er met de inzet van de studenten, docenten en medewerkers van Antes een geslaagd feest van gemaakt!”.

Samenwerking

Het Lentefeest is in samenwerking met Antes tot stand gekomen. Studenten van diverse zorgopleidingen: Verzorgende-IG (locatie Rosestraat in Rotterdam), Begeleider maatschappelijk zorg (locatie Spijkenisse) en Mbo-verpleegkundige (locatie Poortugaal) leverden tijdens het Lentefeest een betekenisvolle bijdrage aan het welzijn van de cliënten. Daarnaast maakten zij op een laagdrempelige manier contact met de GGZ .“Het is gelukt om er met elkaar echt een feest van te maken met voor elk wat wils en met persoonlijke aandacht voor onze cliënten. Mooi om te zien!’ aldus Fatima Rkouni, Hoofd verblijf bij Antes.

Advertenties uit de krant