Impressie terrein Johannapolder.
Impressie terrein Johannapolder.
VIDEO

Fantastische line-up bij Muziek op Rhoon

Algemeen

RHOON - De organisatie van Muziek op Rhoon is nog druk bezig met de laatste dingen te regelen voordat het feest op 25 juni echt kan losbarsten. Er komt een heleboel bij kijken en zeker nu ze hebben besloten om het festival dit keer op een andere, grotere locatie te laten plaatsvinden en zo duurzaam mogelijk te houden. Het muziekfestival is verhuisd van het terrein achter het Kasteel van Rhoon naar de Johannapolder. Het stuk grond naast Tasman wordt omgetoverd tot het feestterrein met bars, foodtrucks, twee podia, parasoltenten en natuurlijk met de 2500 bezoekers. 

Sjoerd Greveling en Edwin Groenenboom zitten vanaf het eerste uur in het bestuur en werken samen met 25 andere vrijwilligers om er een groots feest van te maken. Op de dag zelf zullen er meer dan honderd vrijwilligers ingezet worden om alles soepel te laten verlopen. 

,,We hebben een fantastisch line-up”, vertelt Sjoerd. ,,We beginnen met The Club waarin de Rhoonse Michiel de Jong speelt. En dan is er Zuco 103, Danny Vera en Level 42. Waar ik zelf het meest enthousiast over ben? Dat kan ik zo niet benoemen, ik vind het allemaal leuk.” Edwin weet het wel. ,,Ana Popovic, maar eigenlijk zijn ze allemaal geweldig.” 

Zeven jaar geleden vond Muziek op Rhoon voor het eerst plaats. Het muziekfestival met artiesten uit binnen- en buitenland uit de wereld van jazz, blues, funk en soul. Er waren toen 700 kaarten beschikbaar. Nu na twee jaar afwezigheid, wordt nu het lustrum gevierd. Een uurtje langer dan voorgaande edities. ,,We beginnen om 14:30 uur en we eindigen om 1 uur”, zegt Edwin. ,,Het laatste uurtje is voor DJ Onno Paloma. Lekkere discomuziek om nog even na te genieten van het prachtige feest.”

Duurzaamheid wordt steeds meer een thema, zo ook bij Muziek op Rhoon. ,,We gaan werken met kunststofglazen waar borg over betaald wordt”, ligt Sjoerd toe. ,,Zo hebben we veel minder afval. Daarnaast hanteren we enkel pinbetalingen en we werken tijdens de opbouw met enkel elektrische machines.”

Uiteraard zijn er ook weer volop foodtrucks aanwezig. Crêpes, friet, Surinaams eten, wildspecialiteiten, salades en nog veel meer. Er zijn twee grote bars en een paar kleinere specialiteitenbars en mocht het onverhoopt regenen of juist erg warm worden, bieden de grote parasoltenten beschutting.
De tribune bied plek aan 200 bezoekers die er even bij willen gaan zitten, want Muziek op Rhoon is voor alle leeftijden.

Bezoekers komen voor zo’n tachtig procent uit de directe omgeving en de organisatie hoopt dat de meeste mensen op de fiets of lopend komen. ,,Er komt een fietsenstalling voor 1500 fietsen, dus er is plek zat.”

Wie nog geen kaarten heeft, moet er snel bij zijn, want het is bijna uitverkocht. Ga naar www.muziekoprhoon.nl voor het complete programma en voor kaarten. 

Bekijk hier de video:


Archiefbeeld 2019.

Advertenties uit de krant