Afbeelding

Cultuurnota: De kracht van Kunst en Cultuur

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Albrandswaard heeft in 2021 haar kunst- en cultuurnota vastgesteld. Wethouder Mieke van Ginkel is trots op het document en hoopt hiermee kunst en cultuur een prominentere plek te geven. ,,Ik zie de kracht van Kunst- en Cultuur voor Albrandswaard. De nieuwe nota zorgt voor meer verbinding, verdieping en toegevoegde waarde voor onze inwoners én de sector.”

De nota is tot stand gekomen met de lokale culturele organisaties. Het document bevat ambities en kaders voor kunst en cultuur in Albrandswaard. We gaan nu samen met de organisaties de culturele activiteiten bepalen. Dat gaat de inwoners een mooie en gevarieerd aanbod aan kunst en cultuur opleveren. Van Ginkel: ,,Cultuur is zo belangrijk en onmisbaar in het leven van de Albrandswaardse samenleving. Het zorgt voor verbinding, verdieping en draagt bij aan een vitale samenleving. Cultuur doet ertoe in Albrandswaard en gaat niet alleen over activiteiten, maar ook over onze polders, dijken, kastelen en de Oude Maas. Daarom is het goed om cultuur in Albrandswaard een extra impuls te geven.”

In de nota zijn drie ambities vastgelegd: Cultuureducatie om het cultuuronderwijs te versterken. Cultuurparticipatie om cultuur dicht bij onze inwoners brengen. Cultuurhistorie. Dit voor het behoud van Albrandswaards cultureel erfgoed en de identiteit van de dorpskernen.

Met name de cultuur dicht bij onze inwoners brengen is belangrijk voor kunst en cultuur in de breedte. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het uitwerken van deze acties. Deze uitwerking is in het voorjaar gereed. Bekijk de nota via www.albrandswaard.nl/sport-cultuur-en-recreatie.

Advertenties uit de krant