Roxanne en Roy Tibboel.
Roxanne en Roy Tibboel. Foto:

Nieuwe toestellen bij Gamerensport

Algemeen

POORTUGAAL - Roy en Roxanne Tibboel zijn super blij met de nieuwe toestellen bij Gamerensport. Afgelopen zaterdag werd er een heel klein feestje gevierd. ,,Een hapje en drankje op statafels voor de deur”, lacht Roy. ,,En ballonen en slingers in de sportzaal, meer konden we er nu niet van maken. Maar dan neemt niet weg dat de sporters en wij heel enthousiast zijn.”

Nieuwe toestellen
Twee jaar geleden, voor de pandemie, begonnen ze bij Gamerensport na te denken over nieuwe toestellen. ,,Op een gegeven moment moet je de toestellen vervangen”, zegt Roy. ,,We zijn rond gaan vragen wat onze sporters graag zouden willen en hebben goed gekeken wat we misten. Maar toen kwam corona en moesten we dicht. Dus stelden we het nog even uit. Maar op een gegeven moment moet je wel natuurlijk. Onze toestellen waren vijftien jaar oud.”
,,Jammer genoeg zat er net wat vertraging in de levering en op vrijdag hoorde we dat we op zaterdag weer open mochten”, vertelt Roxanne. ,,Dus zijn we vorige week weer twee dagen dicht geweest om alles te installeren. Op zaterdag konden we knallend open. Er kunnen 25 mensen tegelijk sporten en alles zat volgeboekt.”

Vijf trainingszones
De nieuwe toestellen tellen automatisch het aantal oefeningen en geven de tijd dat je bezig bent weer. De ruimte is ingedeeld in vijf trainginszones. De cardiohoek is wat kleiner dan voorheen opgezet omdat krachttraining veel meer beoefend wordt. De ‘stoere’ hoek, zoals Roy het grappend noemt of terwijl de ‘Hammer strength plate loaded’, zoals het officieel heet, is uitgebreid. Er zijn nu zes mogelijkheden tot bankdrukken bijvoorbeeld, een hele vooruitgang. En de hiptrust (een oefening voor je bilspieren) is nu een apart toestel waardoor de sporter niet meer met de stang hoeft te slepen. Allemaal voordelen.

Er is ook nog een zone voor de senioren of mensen die revalideren, een zone voor de groepslessen en voor de ‘normale’ krachttraining.

,,Welke ik zelf het allerleukste vindt?” Roy lacht. ,,Ik kan echt niet kiezen hoor. Ik word heel blij van al deze nieuwe apparaten. Voor ieder toestel is wel iets te zeggen.”

,,Het is nog niet te laat om de goede voornemens voor 2022 te laten slagen. In februari kan je daar ook mee beginnen”, lacht Roxanne.

Informatie:
Gamerensport, Albrandswaardsedijk 188, Poortugaal. www.gamerensport.nl.

Facebook en Instagram:
@Gamerensport.

Advertenties uit de krant