Afbeelding

Bankjes bij kerk in Poortugaal nodig aan vervanging toe

Algemeen

POORTUGAAL – De bankjes bij de Dorpskerk Poortugaal zijn nodig aan vervanging toe. Zo naast de keurig onderhouden begraafplaats, is het een vreemd gezicht. Ze zijn smerig en rot en dienen niet meer waarvoor ze bestemd zijn. Erop zitten is onmogelijk zonder vieze kleren te krijgen.

Rob de Zoete ergert zich aan de bankjes. ,,Het is toch fijn als je de begraafplaats bezoekt en even kan zitten om te rusten of te bezinnen?” zegt Rob. ,,Ik zou graag mijn moeder meenemen om het graf van mijn vader te bezoeken, maar zonder mogelijkheid om even uit te rusten, kan dat dus niet.”

,,Ik heb eerder de vriendelijke hardwerkende mannen van het beheer gesproken, ook zij geven aan dat de bankjes allang vervangen hadden moeten worden. Zij raadde mij aan om een bericht te sturen naar de gemeente. Dat heb ik gedaan, maar een reactie bleef uit. Toen heb ik gebeld en kreeg ik uiteindelijk via voicemail antwoord. Hij ging dat aan de orde stellen bij het bestuur, maar kon niets beloven. Sowieso niet dit jaar, op zijn vroegst pas volgend jaar.”

,,Het is een visitekaartje van Poortugaal, de algemene begraafplaats. Keurig onderhouden, mooi gelegen, achter de prachtige kerk met veel historie. Maar de bankjes passen totaal niet in het visitekaartje en de gemeente had dit zelf al veel eerder moeten begroten. Iedereen die de begraafplaats bezoekt, kan beamen dat de bankjes er niet uit zien en totaal niet uitnodigen om erop te zitten. Ik zou zo graag zien dat de bankjes vervangen worden. Misschien niet allemaal tegelijk, maar alvast een aantal, zodat we kunnen zitten, zoals de bankjes bedoeld zijn.”

Advertenties uit de krant