SV Poortugaal viert de 1-0 voorsprong.

SV Poortugaal pakt eerste punten van 2023

Algemeen

POORTUGAAL - Het trainingskamp in Torremolinos lijkt de selectie van trainer Peter Klomp goed te hebben gedaan. In de eerste helft van de wedstrijd tegen ‘s Gravenzande begonnen de mannen de thuiswedstrijd vol enthousiasme en met de duidelijke intentie de bezoekers zo min mogelijk ruimte te geven.

Dat lukte vrij goed. Aan de andere kant slaagde ‘s Gravenzande daar juist wat minder goed in, zodat sv Poortugaal een aantal mooie kansen op doelpunten kreeg. Binnen 10 minuten werd daar al dankbaar gebruik van gemaakt, toen Bjorn Wagenaar een mooi opgezette aanval netjes afrondde (1-0).

Vlak daarna kon sv Poortugaal verder afstand nemen, maar deze en enkele volgende kansen bleven onbenut. Dat gold ook voor de paar kansen van ‘s Gravenzande. Dan ziet men ook de snelheid van Smally Lake die na een prachtige pass de keeper uitspeelde en mooi de 2-0 liet aantekeningen.

Het tweede bedrijf gaf een zelfde beeld. sv Poortugaal had het middenveld onder controle, zorgde met een goede passing constant voor dreiging en hoewel ‘s Gravenzande heel aanvallend startte, leek het wel alsof het vandaag niet fout kon gaan. Shakir Zichem zorgde voor nog meer ontspanning langst het veld door in de 2e helft ook de 3-0 aan te tekenen. Dat de bezoekers de traditionele eer nog redden, was vooral van belang voor de statistieken.

Een mooie start voor de blauw-zwarten die komende zaterdag bij de groen-witten van Spijkenisse op bezoek gaan. Een mooie wedstrijd tegen een ploeg die zaterdag ook drie punten pakte.

Voor nu geldt dat de eerste punten van 2023 op de ranglijst genoteerd zijn. De wedstrijd in en tegen Spijkenisse begint zaterdag om 14.30 uur.