Afbeelding

sv Poortugaal deelt cadeautjes uit

Algemeen

POORTUGAAL - Afgelopen zaterdag speelde sv Poortugaal tegen ARC in Alphen aan de Rijn.

De thuisploeg van de dag was van plan de jongens van sv Poortugaal vanaf de aftrap onder druk te zetten. Althans zo leek het vanaf de zijlijn. Of was het zo dat de in het geel geklede blauw-zwarten aanvankelijk wat achterover leunden? De meegereisde supporters wisten zich niet zo goed raad met de beginfase. Binnen 12 minuten sloeg het scorebord op hol: daar stond ineens 4-0 op. Een nadere analyse leert dat sv Poortugaal in dat tijdsbestek voor Sinterklaas had gespeeld en een aantal cadeautjes had weggegeven. Slordig uitverdedigen of net niet scherp zijn, het was wat het verschil maakte.

Na de 4-0 was de storm wel wat gaan liggen en kwam sv Poortugaal wel beter in de wedstrijd. Op het nieuwe kunstgrasveld van ARC was het Smally Lake die met een paar mooie acties voor gevaar zorgde. Hij raakte met een prachtig schot de paal. Zo’n wedstrijd was dan ook, het blijkt dan ook niet mee te zitten.

In de tweede helft was de Poortugaalse verdediging volgens het publiek beter georganiseerd. Smally Lake zorgde na een uur spelen voor de 4-1 en even later raakte hij nogmaals de paal. Daar bleef het qua memorabele aanvallen deze keer bij. Een teleurstellend resultaat.

A.s. zaterdag ontvangt sv Poortugaal om 14.30 uur Kloetinge.