Hanneke Verbeek is de nieuwe teamleider bij Vluchtelingenwerk.
Hanneke Verbeek is de nieuwe teamleider bij Vluchtelingenwerk.

Nieuwe teamleider Vluchtelingenwerk

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Vluchtelingenwerk Albrandswaard heeft sinds 1 februari een nieuwe teamleider, Hanneke Verbeek. Samen met het team helpen zij statushouders in Albrandswaard een nieuw bestaan op te bouwen.

,,De afgelopen jaren was ik, naast vrijwilliger bij VluchtelingenWerk Den Haag, werkzaam als projectleider in draagvlakversterkende projecten rondom migratie en vluchtelingen”, vertelt Hanneke. ,,In die projecten stond verbinding tussen en samenwerking met alle bewoners centraal. Dus niet praten óver maar praten mét mensen. Het opbouwen en onderhouden van een sterk netwerk waarin alle stemmen gehoord worden en alle betrokken partijen hun verantwoordelijkheid nemen. Dit wil ik ook graag in Albrandswaard bereiken. Door samen op te trekken, kunnen we een fijn leefklimaat realiseren voor alle inwoners. Een aantal van de sociale organisaties die actief zijn in Albrandswaard heb ik inmiddels gesproken en ik ben onder de indruk van alle goede en belangrijke activiteiten die er georganiseerd worden. Ik zie er naar uit om de anderen ook te ontmoeten.”

,,Het is voor ons team heel mooi om te zien hoe de bevolking zich de laatste maanden massaal inzette voor Oekraïense vluchtelingen. Het was voor mij ook hartverwarmend om in mijn eerste maand in Albrandswaard te horen over de Sinterklaasactie die afgelopen jaar gehouden werd, waarbij er cadeautjes ingezameld werden voor statushouders en hun kinderen.”

Vluchtelingenwerk is het aanspreekpunt voor mensen die vragen hebben over hun nieuwe buren of hen op weg willen helpen door bijvoorbeeld taalcoaching. Iedere maandag, woensdag en vrijdag zijn zij aanwezig in De Boekenstal. Telefonisch kan men iedere dag contact opnemen via 06 - 83573725. Of mailen met albrandswaard@vluchtelingenwerk.nl.


Uit de krant

Advertenties uit de krant