Jessy beheert verschillende websites en socialmedia-accounts waarop zijn foto's te zien zijn.
Jessy beheert verschillende websites en socialmedia-accounts waarop zijn foto's te zien zijn.

Jessy won de tweede prijs bij De Zilveren Camera

Algemeen

Door Astrid Potuijt

POORTUGAAL - Tijdens de uitvaart van Feyenoord-icoon Wim Jansen maakte Jessy Domenie foto’s en besloot er één van in te sturen om mee te dingen naar De Zilveren Camera voor junioren. 

,,Ik wist eerlijk gezegd niet dat er ook een junior Zilveren Camera wedstrijd was,” zegt Jessy. ,,Ik kwam het tegen op Instagram bij fotograaf Bart Maat. Ik besloot mee te doen en zocht foto’s uit. Deze foto vond ik zelf ook heel mooi. Hij is onbewerkt. Ik stuurde deze en nog twee andere in voor de categorie 14 tot en met 18 jaar en toen ik zag dat ik bij de eerste vier was, werd het zenuwslopend. Uiteindelijk kreeg ik dus de tweede prijs, waar ik heel blij mee ben. Ik won een certificaat en een drone. En ik kan je vast vertellen dat ik volgend jaar weer mee ga doen en dan voor de eerste prijs ga. Dat is dan meteen de laatste keer dat ik mee mag doen, want daarna behoor ik bij de volwassenen.”

Feyenoordfan
De foto speelt zich af in De Kuip, de favoriete plek van Jessy. ,,Ik ben pas sinds 2018 een Feyenoordfan”, lacht Jessy. ,,Dus Wim Jansen kende ik niet. Toen hij speelde was ik nog niet geboren. Ik kwam er pas tijdens vakantie in Corfu achter hoe leuk Feyenoord was. Daar waren vrienden van mijn ouders die alles keken van Feyenoord. Na die vakantie ben ik de NRC gaan bezorgen om te sparen voor een seizoenskaart. Zo leuk vond ik het.”
Met politici op de foto
Jessy woont sinds zijn vierde in Poortugaal en is nu zeventien jaar. Al een jaar of vier is hij veel bezig met fotograferen. Hij verdiend een zakcentje met foto’s maken voor een persbureau, door een brand of incident te fotograferen. Maar voor zichzelf maakt hij foto’s van allerhande onderwerpen. Hij is vaak in Den Haag te vinden waar hij menig politicus op de foto zette en zelfs als ‘pers’ de tweede kamer binnenkomt om te fotograferen. De marathon van vorige week legde hij vast en hij is natuurlijk vaak bij Feyenoord te vinden. Via zijn kanalen deelt hij zijn foto’s en inmiddels heeft hij aardig wat volgers.

Brutaal
,,Het blijft leuk om in Den Haag rond te lopen tussen al die fotografen”, zegt Jessy. Hij heeft lef en is brutaal genoeg om deuren open te krijgen die voor andere gesloten blijven. Hij zit nu in de eerste klas van het Grafisch Lyceum (MBO). Een opleiding die hij hartstikke leuk vindt en waarmee hij zichzelf natuurlijk nog verder mee kan ontwikkelen.

Jessy heeft thuis een wall of fame gemaakt. Hij staat op de foto met politici, zangers, acteurs en sporters. ,,In het mediapark in Hilversum kom je tijdens de open dagen er allerlei bekende mensen tegen. Ik vind het leuk om dan selfies te maken.”

Volgen
Jessy heeft allerlei mediakanalen waar hij zijn foto’s en het nieuws deelt. Zo heeft hij websites en meerdere facebook- en Instagramaccounts.
De hoofdnieuwssite is nlnws1.nl. Via Instagram is Jessy te volgen via @presentator_jessy.

De foto waar Jessy de tweede prijs mee won.

Advertenties uit de krant