Peter Klomp.
Peter Klomp.

Peter Klomp verder bij sv Poortugaal

Algemeen

POORTUGAAL - SV Poortugaal is zeer tevreden over de samenwerking met trainer Peter Klomp en heeft overeenstemming bereikt met de oefenmeester over een nieuw contract, waardoor de coach ook volgend seizoen eindverantwoordelijk is voor het eerste elftal.

Afgelopen zaterdag verraste zijn team opnieuw in de confrontatie uit tegen Zwaluwen in Vlaardingen. Ondanks de drie doelrijpe kansen, waar een 1-0 achterstand uit voortkwam, liet sv Poortugaal zich niet uit het veld slaan. Kenmerkend voor dit seizoen is de daadkracht van de ploeg om terug te komen. Trainer Klomp zei overtuigend: ,,Ik wist dat er voor ons kansen lagen en de afspraken werden goed uitgevoerd.” Uit een prachtige aanval maakte Jordi Dekker een schitterende goal en bracht de ploegen op gelijke hoogte. Later was het Smally Lake die op een wervelende manier langs zijn tegenstanders zoefde en in een ultieme poging de bal voor wist te leggen. Opnieuw was Jordi Dekker alert en verschalkte de keeper 1-2. 

Geen verrassing

Dit kantelde de wedstrijd en bracht vertrouwen in het spel. De Zwaluwen daarentegen speelden in een hoog tempo en staan niet voor niets op de derde plaats in de Hoofdklasse A achter Capelle en FC Rijnvogels. De laatstgenoemden zijn voor Peter Klomp de favorieten in de competitie. Uiteindelijk scoorde Shelvante de Brito in blessuretijd nog 1-3, omdat de Zwaluwen veel ruimte weggaven. Na afloop was de trainer tevreden en ontkende de vraag of het een verrassing was. ,,Nou, voor mij is dit geen verrassing. Wij staan nu in het linker rijtje, maar vanaf plaats 3 tot 13 kan er van alles gebeuren. Die clubs zijn aan elkaar gewaagd. Dan ligt het aan de vorm van de dag en beschikbaarheid van spelers.” Met de contractverlening van de hoofdtrainer wil sv Poortugaal de ingezette sportieve en organisatorische lijn verder doortrekken. Het bestuur, TC en Peter Klomp kijken met vertrouwen naar de toekomst.

Advertenties uit de krant