Afbeelding

Gemeenteraad Albrandswaard verhoogt pluim voor mantelzorgers

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De gemeenteraad van Albrandswaard heeft besloten de pluim voor de mantelzorgers voor 2022 te verhogen naar 100 euro. De gemeente Albrandswaard kent enkele honderden mantelzorgers. Deze mensen zorgen vaak al jarenlang op zeer regelmatige basis voor een familielid, voor iemand in de vriendenkring of voor een naaste buur die dat nodig heeft. Daarmee nemen zij veel zorg uit handen van de zorgmedewerkers en vaak kunnen mensen daardoor ook langer zelfstandig blijven wonen. 

Door de pandemie is er extra druk gekomen op de mantelzorgers. De gemeente waardeert deze zorg bijzonder. Daarom reikt de gemeente jaarlijks deze pluim uit aan de mantelzorgers. Dit is was tot nu toe een bedrag van 75 euro per jaar. Dit jaar ontvingen 292 mantelzorgers een pluim die zij besteden naar eigen inzicht. Komend jaar zal dit bedrag 100 euro zijn. In 2022 verwacht de gemeente zo’n 300 pluimen uit te reiken aan mantelzorgers. Wie de Pluim dit jaar al heeft ontvangen, hoeft verder geen actie te ondernemen voor 2022. Men krijgt vanzelf bericht vanuit de gemeente in het voorjaar van 2022 met daarin de aanvullende informatie.

Vul het aanvraagformulier online in via de website van Welzijn Albrandswaard of gemeente Albrandswaard. 

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar ontvangen de Pluim als geldbedrag. Kinderen tot en met 11 jaar krijgen een bon van 50 euro.

Uit de krant

Advertenties uit de krant