Afbeelding
Foto:

Eigen kunst bewonderen in Huis van Albrandswaard

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Het nieuwe gemeentehuis Albrandswaard is voorzien van unieke, kleurrijke kunst. Vorig schooljaar is leerlingen uit groep 7 van OBS Portland gevraagd tegeltjes te beschilderen voor het nieuwe gemeentehuis. Vorige week was de dag eindelijk aangebroken dat deze leerlingen mochten kijken waar hun prachtige kunstwerken terecht zijn gekomen. 

Het gemeentehuis bevindt zich in Het huis van Albrandswaard, dat juni van dit jaar in gebruik is genomen. Vanwege de corona maatregelen werd het bezoek van de leerlingen uitgesteld maar vorige week was het dan eindelijk zover, ze mochten een bezoek brengen aan Het huis van Albrandswaard. De leerlingen waren onder de indruk van het gloednieuwe gebouw. ,,Het is een mooi rond gebouw, het ziet er heel modern uit,” zei een van de leerlingen enthousiast. ,,Het is heel leuk om al die tegeltjes nu weer te zien. Alles past bij elkaar, maar toch is elk tegeltje anders. Eigenlijk net als een klas met allemaal verschillende kinderen,” concludeert Dipesh uit groep 8. Hij is er, net als alle andere leerlingen van OBS Portland, erg trots op dat zijn tegeltje in het gemeentehuis hangt. 

Als klap op de vuurpijl mochten de leerlingen ook nog langskomen in de studio van RTV Albrandswaard. Ze vonden het een bijzonder leuke en leerzame dag. 

Uit de krant

Advertenties uit de krant