Afbeelding
Foto:

Ontmoetingsdag bij Het Terphuis

Algemeen

POORTUGAAL - Zaterdag 2 oktober is iedereen welkom op de Ontmoetingsdag van Stichting het Terphuis in Poortugaal. Van 10 tot 15 uur opent deze zorgboerderij met veel plezier haar deuren voor jong en oud met verschillende gezellige activiteiten.

Er is natuurlijk verse koffie, thee en fris met zelfgemaakte cakejes. Ook bieden ze een kopje soep aan tijdens de lunch. Deze soep is gemaakt van groenten uit eigen tuin. Jong en oud kunnen meedoen aan spelletjes, die ze binnen en buiten aanbieden. Ook kunnen bezoekers een rondleiding volgen door de prachtig gerestaureerde boerderij, de Bed & Breakfast en over het terrein.

Het Terphuis organiseert de Ontmoetingsdag als onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid. Deze week vindt plaats van 30 september tot en met 7 oktober. De Ontmoetingsdag is één van de activiteiten in de gemeente Albrandswaard. Het thema van deze week is ‘Ontmoeting en verbinding’. Met deze Ontmoetingsdag wil het Terphuis dit thema ondersteunen en stimuleren.

Stichting het Terphuis is een zorgboerderij voor jongeren tussen de 16-25 jaar. Zij kunnen voor een periode op de boerderij wonen, stagelopen, vrijwilligerswerk doen of meedoen met dagbesteding. Denk daarbij aan helpen in de groentetuin, helpen met de paarden of bijvoorbeeld jam maken.
Ook willen ze er zijn voor de gemeenschap van Poortugaal en omgeving. Zo komen er regelmatig leerlingen van de basisschool op een leer-werkbezoek. In het winkeltje bieden ze gezonde en betaalbare groente en andere producten aan.
www.hetterphuis.nl

Advertenties uit de krant