Afbeelding

Vakantietas

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Voor veel kinderen is de zomervakantie groot feest: even niet naar school, leuke dingen doen en op vakantie naar een fijne bestemming. Maar dat is niet voor alle kinderen zo, zeker niet als ze opgroeien in een gezin waar geldzorgen zijn. Daarom organiseert de diaconie van de Protestantse Gemeente in Poortugaal dit jaar de ‘actie vakantietas’ speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd die komende zomer niet op vakantie kunnen gaan.

In de tassen zitten leuke (zomer)cadeautjes voor mooi én slecht weer, maar ook een aantal waardebonnen welke de kinderen kunnen inleveren bij de plaatselijke ondernemers. De diaconie heeft veel lokale ondernemers en organisaties om een bijdrage voor de tasjes gevraagd. De hulp is werkelijk hartverwarmend. De 50 tasjes zitten helemaal vol, met speelgoed, badhanddoek, drinkbeker, wandel- en Rolfroute, lekkers en vouchers voor belevenissen. Zo kunnen kinderen een ijsje halen bij Zorgboerderijk de Buytenhof, een dagje spelen bij Avonturenpark AAP, klimmen in het puppyparcours van Tasman en smikkelen met de speciale kaart in de Zalmplaatspeeltuin. 

Dit alles zou niet mogelijk geweest zijn zonder steun van velen en daar wilt de diaconie de bedrijven en stichtingen heel hartelijk voor danken. Zo hebben de Rotary Rotterdam Botlek en de Ronde Tafel 154 een donatie gedaan. Maar ook Plus Hofland, Evides, ING, Mammoet, Havenbedrijf Rotterdam, Haaitsma uit Rhoon, het Zuid-Hollands Landschap, Stichting Rolf, gemeente Albrandswaard, AAP, de Zalmplaatspeeltuin, Avonturenpark Albrandswaard, Tasman Klimbos en de Buytenhof; zonder hun medewerking was dit niet mogelijk geweest.

Via de netwerken van de diaconie hebben 50 Albrandswaardse kinderen voor het begin van de zomervakantie hún tasje ontvangen. 

Advertenties uit de krant