Afbeelding

Kasteel van Rhoon doet mee aan Dag van het Kasteel

Algemeen

RHOON - Op de Dag van het Kasteel staan kastelen en buitenplaatsen jaarlijks open voor het publiek op Tweede Pinksterdag. De meer dan 100 deelnemende locaties laten zo de bijzondere monumenten en hun verhalen aan de bezoekers ervaren.

Ondanks de nog geldende COVID-19 beperkingen hebben de vrijwilligers van de Stichting Kasteel van Rhoon zich hard gemaakt om op deze bijzondere dag toch iets te kunnen bieden aan bezoekers. Het Kasteel zelf is, evenals musea bijvoorbeeld, waarschijnlijk nog niet toegankelijk voor publiek. Wel zullen bij goed weer de diverse terrassen rond het Kasteel geopend zijn waar men kan genieten van de rust en idyllische omgeving onder het genot van een hapje en een drankje.

Er worden diverse virtuele rondleidingen gegeven door de diverse vertrekken in het gebouw en de directe omgeving. Johan Boonstoppel heeft samen met de commissie rondleidingen hiervoor beelden gemaakt in vier reportages: 

  1. Rond het kasteel https://youtu.be/vTivkb25fuI
  2. Hal en Annazaal https://youtu.be/gjdXww952QE
  3. Begane grond https://youtu.be/hHfXCZgHZHY 
  4. 1e verdieping en zolder https://youtu.be/aUAqlGdzW80


Ook heeft hij met Netty Wermeester, gids van het Zuid-Hollands Landschap, een video gemaakt van een rondleiding door de bossen en tuinen rond het Kasteel https://youtu.be/IoRRzCNuRpA .

Waterwandeling in een app
De vrijwilligers hebben wandelingen gemaakt over het kasteelterrein, buitenplaats en landgoed en die in de app gezet. Zo kan men individueel aan de wandel.
Download de gratis Spacetime Layers app voor de waterwandeling

# Waar vind je de app? https://dagvanhetkasteel.nl/waterwandelingen 

# De wandeling in de app: https://dagvanhetkasteel.nl/waterwandeling-rhoon 


https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda/meer-info.php?id=521 

# Website Dag van het Kasteel https://dagvanhetkasteel.nl/ 

Advertenties uit de krant