Logo deschakelalbrandswaard.nl
<p>Bianca Nieswaag van Style Depot</p>

Bianca Nieswaag van Style Depot

(Foto: )

Gezellig en veilig winkelen bij lokale ondernemers

RHOON - Sinds woensdag 28 april kunnen de niet-essentiële winkels de deuren weer openen. Heel fijn voor de ondernemers die al vanaf half december dicht waren en veel omzet zijn misgelopen.

Bianca Nieswaag van Style Depot op het Strawinskiplein in Rhoon is heel blij dat ze weer open is. ,,Ik heb tenslotte geen winkel om de deuren gesloten te houden", zegt ze. ,,De klanten werkten heel goed mee toen ze op afspraak konden winkelen, maar het is fijner dat ze nu gewoon weer binnen kunnen lopen. De verplichting is weg en het vrije gevoel is weer terug. Klanten voelden zich toch ergens verplicht om iets te kopen als ze een afspraak hadden gemaakt. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet, maar ik kan me dat gevoel goed voorstellen. Toen we gesloten waren deden we veel via social media. Dat werkte best aardig. We kunnen nu vier personen in de winkel ontvangen. Zaterdag was het meteen heel druk en toen hadden we wel iemand bij de deur staan om dat in de gaten te houden. Maar het begrip is groot en klanten nemen zelf ook hun verantwoordelijkheid."

Bij Mode op Rhoon - voorheen Flair - zijn ze ook blij en opgelucht dat ze weer vijf klanten kunnen ontvangen. ,,We werken hier heel verantwoord en je ziet dat de klanten dat zelf ook doen. Ze houden afstand, dragen mondkapjes en desinfecteren hun handen", vertelt de verkoopster. Een dame die net aan het afrekenen is heeft het neuzen in de kledingrekken gemist. ,,Ik heb geen afspraak gemaakt omdat ik liever wilde wachten tot de winkels weer open gingen. Online shoppen doe ik ook niet, dus ik ben blij dat dit weer mogelijk is. Lekker rondkijken, passen en het persoonlijk contact met de verkoopster."

Petra de Roode van Monnom Kindermode antwoord op de vraag hoe het is om weer open te zijn: 'Heerlijk!'. ,,Shoppen op afspraak liep lastig. Vooral omdat de kinderen er natuurlijk vaak bij moeten zijn en de druk dat ze iets 'moesten' kopen overheerste."
,,In de periode dat we niet open konden, heb ik vooral veel online verkocht. Ik ben in die periode ook de website gaan opzetten. Die loopt nu door, maar in feite ben ik een te kleine winkel om een website te hebben. Ik weet dus nog niet precies hoe ik het dadelijk met de website ga doen. Misschien ga ik daar alleen de outlet op verkopen.
Ik heb gewerkt met pastassen. Dan deed ik zelf setjes in bepaalde maten in een tas en konden mensen deze ophalen. Dan hield ik contact met de klanten en konden ze teruggeven wat niet goed was. En verder gewoon doorgaan hé! Opgeven is geen optie."
,,Het is te hopen dat het snel mooi weer gaat worden, want er hangt nog veel zomerkleding", zegt ze lachend.
,,Vanuit de gemeente hebben wij als winkels niet echt steun gehad. Dat vind ik jammer. Er is niemand langs geweest of heeft gevraagd hoe we ons hoofd boven water houden. Als je bedenkt dat ik zelf veel doe zoals het organiseren van het Sinterklaasfeest, is enig support terug toch ook wel leuk."

Verantwoord winkelen in Rhoon is dus mogelijk. En het mooie is dat men dan meteen de lokale ondernemer steunt.

Meer berichten