Logo deschakelalbrandswaard.nl
<p>Reese Kuyt is dit jaar kinderburgemeester.</p>

Reese Kuyt is dit jaar kinderburgemeester.

(Foto: )

Nieuwe kinderburgemeester gezocht

ALBRANDSWAARD - Alle kinderen die volgend schooljaar in groep 8 van een van de Albrandswaardse basisscholen zitten, mogen tot 17 mei solliciteren op de bijzondere baan van kinderburgemeester.

Elk jaar wordt een nieuwe kinderburgemeester aangesteld. De kinderburgemeester deelt zijn of haar ideeën en wensen met de burgemeester en bedenkt zelf acties om écht iets voor elkaar te krijgen. Verder gaat de kinderburgemeester met de burgemeester naar activiteiten. Bij sommige activiteiten mag de kinderburgemeester een toespraakje houden.

Aanmelden
Kinderen kunnen zich tot 17 mei aanmelden door een filmpje van maximaal 1 minuut te sturen naar kinderburgemeester@albrandswaard.nl. Daarin moeten ze vertellen wie ze zijn, wat ze leuk vinden en wat ze belangrijk vinden voor de kinderen van Albrandswaard. En, ook niet onbelangrijk: waarom ze een goede kinderburgemeester denken te zijn.

Selectie
De vijf beste filmpjes worden door een vakkundige jury geselecteerd op donderdag 3 juni. Deze kandidaten krijgen een uitnodiging voor woensdag 9 juni. Dan mogen ze de jury live vertellen waarom zij denken een goede kinderburgemeester te zijn. De nieuwe kinderburgemeester wordt bekend gemaakt op donderdag 10 juni.

Meer berichten