Logo deschakelalbrandswaard.nl
<p>Meindert Stolk.</p>

Meindert Stolk.

(Foto: )

Meindert Stolk beëdigd als gedeputeerde Zuid-Holland

REGIO - Meindert Stolk is woensdag 7 april beëdigd als gedeputeerde van Zuid-Holland. Hij volgt Adri Bom-Lemstra op, die voorzitter wordt van Glastuinbouw Nederland. Provinciale Staten stemde in met de voordracht.

Stolk is sinds 2015 lid van Provinciale Staten en voorzitter van de CDA-Statenfractie in Zuid-Holland. Daarvoor heeft hij diverse functies binnen het CDA vervuld, waaronder 16 jaar gemeenteraadslid en fractievoorzitter in Wassenaar en directeur van het CDA-partijbureau. Sinds 2011 werkt hij als zelfstandig communicatie- en public affairs adviseur en ondersteunt hij bedrijven en organisaties bij hun belangenbehartiging.

“Zuid-Holland is een prachtige provincie met een enorme diversiteit,” aldus Stolk. “Van de bedrijvigheid en cultuurvoorzieningen in de grote steden, tot de prachtige weidse natuur van de Waarden, de eilanden en de vele waterrijke gebieden. Een provincie waar ik mij als Statenlid al 6 jaar hard voor maak. Dat ik nu ben voorgedragen als gedeputeerde, vind ik buitengewoon eervol.” In de portefeuille van Stolk komt onder andere Economie, Land- en Tuinbouw en Gezond en Veilig.

Met de beëdiging van Stolk, zal zijn zetel in Provinciale Staten overgenomen worden door melkveehouder Jaco Kastelein uit Bodegraven.

Meer berichten