Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Jaarlijkse collecteweek Hartstichting van start

ALBRANDSWAARD - Een gezond hart is niet vanzelfsprekend. De collectanten van de Hartstichting gaan deze week op gepaste afstand langs de deuren in Albrandswaard om geld op te halen. Met de giften werkt de Hartstichting aan concrete oplossingen om ieders hart zo gezond mogelijk te houden. De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting loopt van 11 tot en met 17 april.

Collecteren in coronatijd

Collecteren in coronatijd ziet er anders uit dan normaal. Samen met Stichting Collecteplan zijn richtlijnen opgesteld hoe er veilig en op een verantwoorde manier met de collectebus aan de deur gecollecteerd kan worden. 

Daarnaast is het ook mogelijk om te doneren op hartstichting.nl én in de Hartstichting online collectebus. Ook kan iedereen veilig vanuit huis een online collecte starten met de mobiele telefoon en zijn of haar familie en vrienden om een gift vragen. Op een persoonlijke pagina is zichtbaar hoeveel er al is ingezameld.

Alternatief kleingeld

De QR-code is een goed alternatief voor mensen die geen kleingeld in huis hebben. De gever kan heel eenvoudig eenmalig geld overmaken met de smartphone door de iDEAL QR-code op de collectebus te scannen.

Oplossingen

De Hartstichting doet er alles aan om jouw hart en dat van anderen iedere dag te laten kloppen. We werken aan vier belangrijke doelen: een hartgezonde leefstijl voor iedereen, voorkomen van hartproblemen, snellere hulp in een noodsituatie en betere behandelingen.

Binnen deze doelen werken we aan verschillende oplossingen door voorlichting te geven en evenementen te organiseren voor een hartgezonde leefstijl. Mensen te stimuleren hun hart en hun risico op hart- en vaatziekten te kennen. Met campagnes en een sterk netwerk van burgerhulpverleners en AED’s voor snelle hulp als iedere minuut telt. En door het stimuleren en financieren van innovatie en onderzoek om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en steeds beter te behandelen. Lees meer over de doelen en oplossingen op hartstichting.nl.

Meer berichten