Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto: Ronald Hooijmeijer

HB Interieurs, buitengewoon goed voor binnen

RHOON - Alles heeft Henk Brökling van HB Interieurs in Rhoon genoeg, behalve opslagruimte. Daar zou hij wel wat meer van willen hebben. En dus wordt de nieuwe voorraad behanglijm die net geleverd is, direct in een hoek van de winkel gezet, zodat het niet in de loop staat. Henk: ,,Het is passen en meten, maar mij hoor je niet klagen. Ook in deze coronatijd draait het bedrijf goed door. Nu, met de opgelegde beperkingen, is men op afspraak welkom in de showroom.”

Door Ronald Hooijmeijer

Henk (61) is gepokt en gemazeld in de woninginrichting branche. Zo’n dertig jaar geleden startte hij HB Interieurs. Een bedrijf dat alles biedt voor de woninginrichting. Van plafondbewerking tot vloerbedekking en van behang tot raamdecoratie.
,,Zo’n tachtig procent van onze klanten komen uit Albrandswaard en nabije omgeving, zegt Henk. ,,We hebben een trouwe klantenkring en door de nieuwbouw die de laatste decennia in dit gebied heeft plaatsgevonden is het bedrijf gestaag gegroeid. We werken dagelijks met vijf vaste medewerkers. Daarnaast hebben we vijf ZZP’ers waar we nauw mee samenwerken. Daarmee bieden we een totaalpakket. De klanten kunnen behang kopen en het zelf plakken, maar wij kunnen het ook voor ze doen. Eigenlijk geldt dat voor alle producten die wij leveren. Al zullen er niet veel mensen zijn die zelf de vloerbedekking willen leggen.”

Metamorfose
,,Vorige week hebben we bij een klant in een dag de bejaardenwoning behangen en gestoffeerd. De woning zou leeg zijn en wij zouden met er met drie man aan werken, zodat er ’s avonds weer in geslapen kon worden. Komen we er ’s morgens, staan de kopjes nog in de kast en is er niets leeggeruimd. Dan zit er niets anders op dan de handen heel snel uit de mouwen te steken en niet meer te stoppen voor het klaar is. Einde dag trokken we de deur dicht en was de klus geklaard. Je ziet het wekelijks op televisie voorbijkomen, een metamorfose in één dag. HB Interieurs doet dat ook gewoon. Alleen nieuwe meubelen in een dag geleverd krijgen, dat lukt pas als er een camera bij is. Wij moeten gewoon wachten bij de fabriek.”

Ook meubelen
‘Buitengewoon goed voor binnen.’ Met deze slogan biedt HB Interieurs haar diensten aan. Men kan aan de Dorpsdijk terecht voor vloeren, raamdecoratie, wandbekleding, meubels, bedden en woonaccessoires. Ook verzorgen ze behang- en schilderwerk. HB Interieurs is Luxaflex Inspiration Dealer. Dit houdt in dat in de winkel het volledige assortiment van Luxaflex te zien is. Het alom bekende merk maakt alleen gebruik van de beste en duurzaamste materialen zodat de producten tientallen jaren meegaan. Sinds de opening van de nieuwe winkel aan de Dorpsdijk, nu zo’n drie jaar geleden, is de ondernemer gestart met de verkoop van meubelen. De collectie bestaat uit fauteuils en relaxfauteuils met of zonder sta-op functie, banken en eetkamerstoelen. Een ruime collectie behang staat de klanten ter beschikking om een passende wanddecoratie te vinden. Voor de finishing touch in de woonkamer heeft HB Interieurs woonaccessoires van PTMD in de collectie.

Henk: ,,Het maakt ons niet uit of de klant alleen nieuwe gordijnen, vloerbedekking of behang koopt, of dat men een totale make-over van de woning wenst. Geen opdracht is te klein. Geen opdracht is te groot.” www.hbinterieurs.nl

Meer berichten