Michèlle maakt taarten met één hand.
Michèlle maakt taarten met één hand. Foto:

Michèlles taarten zijn een hit op TikTok

Algemeen

Door Astrid Potuijt

RHOON - De populaire app TikTok is allang niet meer bestemd voor enkel dansjes. Dat ontdekte Michèlle van Leeuwen (21) ook. ,,Ik dacht dat het kinderachtig zou zijn, maar het bleek een heel goed idee om deze app te installeren." Michèlle maakt namelijk taarten en via de app kan ze laten zien hoe ze dat doet. En dat is niet het enige. Ze doet dat ook nog eens met één hand. Dat maakt haar video's uniek en ook heel bijzonder.
,,Mijn eerste video die ik plaatste tikte al snel de 136,500 views aan", vertelt Michèlle. Inmiddels is diezelfde video al 500.000 keer bekeken. Ze heeft 17.000 volgers op TikTok en dat worden er iedere dag meer. En daarnaast zijn haar taarten stuk voor stuk pareltjes om te zien.

Michèlle miste bij haar geboorte haar rechteronderarm. Als kind had ze een paar verschillende protheses, maar het was het allemaal net niet. Het zat niet lekker, werkte niet goed of was te zwaar. ,,Ik doe het net zo lief zonder, want ik weet tenslotte ook niet beter", vertelt ze. ,,Ik heb nooit twee handen gehad, dus doe ik alles altijd al met één hand."

Banketbakker
Haar taartavontuur begon met het kiezen van een vervolgopleiding. ,,Ik wilde fotograaf worden, maar dat bleek niet zo eenvoudig te zijn omdat je vaak met veel zware spullen moet sjouwen. Ik probeerde bloemist uit, maar dat vond ik niet leuk genoeg om er mijn werk van te maken. Tot ik bij een high tea zat en het opeens wist. Ik wilde banketbakker worden. Toen ik bij de opleiding ging kijken, werd me meteen door een docent vertelt dat ik dat niet zou kunnen. Ik had me nog niet eens aan hem voorgesteld. Kan je nagaan! Maar ik ben die opleiding dus wel gaan doen. Eerst uitvoerend banketbakker en daarna zelfstandige in brood en banket."

,,In 2016 begon ik al met taarten maken op bestelling. Ik weet mijn eerste taart nog goed. Die was totaal mislukt. Maar dat hield me niet tegen om door te gaan." Michèlle lacht als ze terug denkt aan die keer. ,,In het eerste jaar maakte ik eens per maand een taart, in het tweede jaar werden dat er drie per maand en daarna ging het los. Vijf in de week en rond Kerst nog veel meer."

Mooie creaties
Inmiddels heeft Michèlle haar eigen bedrijf Michèlle’s Sweets en haar eigen bakstudio. Ze bakt en maakt de mooiste creaties. Door haar bekendheid op TikTok krijgt ze steeds meer bestellingen en ook veel vragen. ,,Ik ga soms live zodat ik de vragen van de kijkers kan beantwoorden. Heel leuk om te doen."

1000 cupcakes
De taarten van Michèlle zijn zo mooi en creatief. ,,Ik maakte eens een grote bruidstaart met roze strikken op de bovenkant, de mooiste taart die ik ooit heb gemaakt. Maar ik maakte me enkel druk om het vervoeren. Uiteindelijk hebben mijn ouders de taart in de auto vast moeten houden toen ik hem ging bezorgen. En die grote order...1000 cupcakes voor een deel van het personeel van het Maasstad Ziekenhuis. Dat was ook een hele grote operatie." Ze lacht, wijst naar haar oven. ,,Daar kunnen er 144 in. Het werd echt een soort fabriek hier. En die keer dat ik veertig taarten af moest hebben. Dat was ook een groot karwei, maar wel heel leuk!"

Ze pakt haar kerstcreaties uit de koelkast. Donuts, cupcakes en een taart. Die gaan we op de foto zetten. Ze zijn veel te mooi om op te eten.

Kijkje nemen
Wie ook eens een kijkje wil nemen, kan terecht op Facebook, Instagram en TikTok. Zoek op Michèlle's Sweets en verwonder je over deze prachtige creaties.

Michèlles kerstcreaties.

Advertenties uit de krant