Roy en Roxanne: Sport met de paplepel ingegoten
Logo deschakelalbrandswaard.nl
<p>Roxanne en Roy doen een paar stappen naar voren bij Gamerensport</p>

Roxanne en Roy doen een paar stappen naar voren bij Gamerensport

(Foto:)

Roy en Roxanne: Sport met de paplepel ingegoten

POORTUGAAL - Iedereen die bij Gamerensport actief is of is geweest, kent Roy en Roxanne Tiboel natuurlijk. Broer en zus zijn al jaren bekende gezichten in het sportcentrum.

Door Astrid Potuijt

Carla van Gameren is oprichtster en eigenaar van Gamerensport en dankzij haar kregen Roy en Roxanne het sporten met de paplepel ingegoten. ,,Carla is als een tweede moeder voor ons", vertelt Roxanne. ,,Haar zus Marja - werkzaam bij de receptie - was onze moeder en die twee waren twee handen op een buik. Van jongs af aan nam ze ons mee om te sporten. Voordat ze 25 jaar geleden met de sportschool begon, gaf ze al lessen in verschillende zaaltjes."
,,Onze moeder overleed drieënhalf jaar geleden aan borstkanker", gaat Roy verder. ,,Daardoor werd de band met Carla nog hechter, maar daarvoor waren Rox en ik al jaren bij haar aan het werk."

Roy kreeg op zijn 15e een fiets van Carla zodat hij vanuit zijn woonplaats Hoogvliet naar Gamerensport kon fietsen om schoon te maken. ,,Ja, het begon allemaal met op zondag de spiegels poetsen", lacht hij.
Roy volgde de opleiding sportmarketing en management en voor zijn scriptie werkte hij de plannen van Carla voor AAP Albrandswaard Avonturenpark verder uit. ,,Super natuurlijk dat ik hiermee aan de slag kon. Het was een schoolproject, maar hierdoor werd het meteen een stuk interessanter."

Roxanne was ook al vanaf haar zeventiende vaak te vinden in de sportschool. Ze gaf danslessen en toen er een dansdocent uitviel, haalde ze in een sneltreinvaart haar papieren zodat ze een erkent dansinstructeur werd. ,,Ik deed de opleiding sociaal pedagogisch medewerker. Ik wilde graag met kinderen werken en had gekozen voor kinderopvang. Ik twijfelde of sport wel iets was waarin je altijd kan blijven werken. Maar nu met onze managementtaken erbij, hoef ik daar niet meer over te twijfelen. Uiteindelijk geef ik veel groepslessen aan kinderen. De afwisseling van volwassenen en kinderen, maakt het extra leuk."

Roy is verantwoordelijk voor de fitnessafdeling. Hij geef bootcamps en personal training en coördineert alles rond het fitnessgedeelte. Roxanne coördineert de groepslessen en alles wat daarbij komt kijken. Samen met Carla vormen ze nu het management. Carla heeft noodgedwongen een stapje terug gedaan vanwege haar ziekte MS. ,,Ze werkt nu drie dagen en past een dag op mijn dochter en een dag op de dochter van Roy", zegt Roxanne. Met z'n drieën ontwikkelen ze het sportcentrum verder. Carla leert van de nieuwe generatie om sommige oude ideeën los te laten en haar neef en nicht leren van hun toptante die vanuit het niks deze sportschool heeft opgezet.

Vorig jaar werden Roy en Roxanne drie dagen na elkaar vader en moeder. ,,Dat is wel een grappig verhaal. We zouden samen met onze vader een tatoeage laten zetten ter herinnering aan onze moeder", vertelt Roy. ,,Maar Roxanne moest het afzeggen omdat ze er net achter was gekomen dat ze zwanger was. Ze wilde het nog niet vertellen, maar kon er niet omheen."
,,Dus ik vertelde het en Roy zei nog niks, maar later bleek dus dat hij heel veel moeite had gehad om zijn mond te houden. Zijn vriendin was ook zwanger! Zo kregen we dus drie dagen na elkaar een dochter. Roys dochter heet Sophie-Mae en mijn dochter Madée. Beide namen zijn een verwijzing naar onze moeder Marja."

Door het overlijden van Marja, het samenwerken, en nu de coronacrisis, zijn broer en zus nog meer naar elkaar toegegroeid. ,,We zagen en spraken elkaar al veel, maar momenteel is dat iedere dag", zegt Roy ,,Soms een beetje te veel", lacht Roxanne. De sportschool is gelukkig open, schoner dan ooit door de nieuwe regels, en wordt gerund door een deskundig team. ,,Het werk is nooit klaar en ons verantwoordelijkheidsgevoel groeit met de dag. Wanneer Carla stopt? Voorlopig nog lang niet hoor", lacht Roy. ,,Zij doet een stapje terug en wij doen een aantal stappen naar voren."

Meer berichten