Afbeelding
Foto:

Kaarsje branden in de Dorpskerk

Algemeen

POORTUGAAL - De laatste zondag van het kerkelijk jaar is op 22 november. Net als in veel andere protestantse gemeenten gedenken ze ook in de Protestantse gemeente Poortugaal tijdens de kerkdienst, gemeenteleden die in het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden. Daarbij worden hun namen nog eenmaal hardop genoemd. Zij steken daarbij ook een kaars voor hen aan of een klein kaarsje voor de niet-genoemden in de dienst.

Met slechts een klein aantal toegestane mensen tijdens deze kerkdienst is de mogelijkheid tot herdenken voor veel anderen dit jaar echter heel beperkt.

Voor allen die vanwege deze beperkingen het moment van gedenken moeten missen, is er daarom gekozen voor een ander, aan de omstandigheden aangepast moment.

Voor ieder, gemeenteleden of niet-gemeenteleden, trouwe kerkganger of helemaal geen kerkganger, is er op zaterdag 21 november gelegenheid een kaarsje te branden. 

De Dorpskerk (hoek Kerkstraat/Groene Kruisweg) te Poortugaal is dan open van 14.30 uur tot 16 uur om in een moment van stilte een kaarsje aan te steken voor een geliefd persoon of dierbare.

De kaarsjes die zaterdagmiddag zijn aangestoken zullen ook branden tijdens de dienst op zondagochtend. Zo zijn ze ‘s zondags in de kerk aanwezig met enkelen maar in gedachtenis en gebed met velen. 

Bij binnenkomst wordt gevraagd de handen te desinfecteren en tijdens het lopen een mondkapje te dragen. Ook vragen ze om de 1,5 meter afstand in acht te nemen. 

Aanmelden via 06 8342 5491 (telefonisch of per WhatsApp of per mail pastoraat@pgpoortugaal.nl o.v.v. uw naam en telefoonnummer.

Als blijkt dat er veel aanmeldingen zijn is het mogelijk dat men een bepaalde tijd krijgt om langs te komen. Aanmelden uiterlijk donderdagavond 19 november.

Advertenties uit de krant