Afbeelding

Openstelling kerken in Albrandswaard

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Op zondag zijn alle kerken in Albrandswaard open en kunnen de kerkleden de wekelijkse kerkdienst bezoeken. Voor veel mensen waren deze kerkdiensten de mogelijkheid om andere kerkleden te ontmoeten, met elkaar te praten en koffie of thee te drinken na afloop. Vanwege de coronacrisis is napraten met koffie na de dienst niet meer toegestaan. Ook het aantal leden dat de kerk mag bezoeken is op 30 personen vastgesteld. Daar wordt door alle kerken nauwkeurig de hand aan gehouden.

Veel kerkleden missen toch de contacten en daarom zijn de kerken enkele weken geleden doordeweeks opengegaan. De Maranathakerk aan de Kleidijk 2 in Rhoon is op woensdag van 10 uur tot 12 uur geopend. Men kan via de toreningang binnenkomen en in de stiltehoek een kaarsje branden of iets in het gebedenboek schrijven. Daarna is er in de hal van de kerk mogelijkheid om met elkaar te praten met koffie of thee. De Dorpskerk aan de Dorpsdijk 65 in Rhoon is op woensdagmiddag open van 14 uur tot 16 uur. Men kan het historische gebouw bezichtigen en de stilte opzoeken. Een gesprek met de dominee is hier ook mogelijk. De Willibrorduskerk aan de Dorpsdijk 236 in Rhoon is op vrijdagmorgen opengesteld van 10 uur tot 10.30 voor een eucharistieviering en de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken is er van 10.30 uur tot 11 uur.

Voor alle kerken in Albrandswaard geldt dat men zich voor de zondagse dienst moet aanmelden. Ook kan men de diensten via Internet meemaken. De informatie hierover staat op de laatste bladzijde van De Schakel onder het kopje kerkdiensten.

Advertenties uit de krant