Logo deschakelalbrandswaard.nl
Sanne Wallis de Vries. (foto: Frank Jansen)
Sanne Wallis de Vries. (foto: Frank Jansen) (Foto: )

Het Kruispunt gaat ‘terug naar de basis van het theater’

BARENDRECHT – Theater Het Kruispunt gaat vanaf september ‘terug naar de basis van het theater’, vertelt directeur Irene Pronk. Ze is er trots op dat er ondanks alles toch een nieuw theaterprogramma is voor de periode van september tot en met december. 

Vorig jaar oktober was het programma voor het seizoen 2020 – 2021 helemaal rond. Door de coronamaatregelen kon Irene Pronk dat programma helemaal schrappen. In verband met de onderlinge afstand van anderhalve meter passen er in de zaal met 504 zitplaatsen nu maar 133 gasten. 

“Alle impresariaten en artiesten hebben nagedacht over de vraag ‘Wat kan je met anderhalve meter?’ Grote bands en musicals kunnen niet. Er zijn daarom alternatieven bedacht”, legt Pronk uit.

“We gaan terug naar de basis van het theater: simpel verhalen vertellen. Ik denk dat het daarom een heel bijzonder seizoen gaat worden. Wat je nu gaat zien, krijg je nooit meer te zien. Het is een unieke kans om het theater te zien, zoals het ooit bedoeld is.”

Verschillende artiesten treden het komend seizoen niet op omdat de zalen niet vol mogen zitten. “Maar Jandino komt hier gewoon staan voor 133 man. Dat is echt stijl.”

Pronk legt momenteel de laatste hand aan het programma. Het is een hele puzzel. “Ik heb voorstellingen die wel zes keer verplaatst zijn.” Het resultaat is vanaf 15 juli te zien op de website van het theater.
Namen waarop het publiek kan rekenen zijn naast Jandino ook Stefano Keizers, Erik van Muiswinkel, Sanne Wallis de Vries, Flip Noorman (zingt Leonard Cohen), Youtuber Nesim, Marlijn Weerdenburg, Marcel van Roosmalen, Sjaak Bral, Viggo Waas, Nasrdin Dchar en Thijs Römer. Bij elkaar zijn het dertig artiesten. De meeste voorstellingen worden twee keer gespeeld.

Bij kindervoorstellingen geldt voor de kinderen niet de anderhalve meter afstand. Dan kunnen dus meer bezoekers worden toegelaten.
Er zijn ook weer films te zien in Het Kruispunt. Dat was de afgelopen weken veel belangstelling voor. “Elke voorstelling is uitverkocht. Ik ben ons publiek zeer dankbaar dat ze daarvoor komen.” Welke films er vanaf september te zien zijn is nog niet bekend. Er komen momenteel vrijwel geen nieuwe films uit.

Wat er na 1 januari te zien is in het theater? “Ik heb nog geen idee”, zegt Pronk. Ze hoopt dat tegen die tijd de regels versoepeld worden.

Het programma van Het Kruispunt staat vanaf 15 juli op
www.theaterhetkruispunt.nl

Meer berichten