Logo deschakelalbrandswaard.nl
Wijkcentrum beheerder Aad Blaas bij de AED in De Boekenstal.
Wijkcentrum beheerder Aad Blaas bij de AED in De Boekenstal. (Foto: )

3 AED's in buitenruimte

ALBRANDSWAARD – De gemeente heeft buiten bij De Boekenstal en Het Lokaal (voormalig JCA) een AED geplaatst. Binnenkort wordt ook bij Wijkcentrum Portland een AED voor eerste hulpverlening bij een hartstilstand opgehangen. Het beheer en onderhoud komt in handen van Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA).
In de gemeente zijn rond de dertig AED's aanwezig. Deze hangen vooral bij bedrijven, kantoren en organisaties, bijvoorbeeld in het gemeentehuis en bij Intratuin. Het nadeel hiervan is dat het gros van de AED's buiten kantoortijden niet of beperkt bruikbaar is. Wethouder Mieke van Ginkel: ,,Een AED is onmisbaar bij een hartstilstand. Daarom is het van levensbelang dat er in elke buurt eentje hangt. We zijn er als gemeente uiteraard erg blij mee dat steeds meer bedrijven en organisaties een AED hebben hangen. Daarmee wordt de kans op het redden van een mensenleven vergroot. Maar wat als de AED 's avonds of 's nachts een nodig hebt? Om dat probleem te tackelen, hebben we besloten om in alle drie de kernen een AED te plaatsen, die 24 uur per dag bereikbaar is."

Reanimatiecursus
Naast de aanwezigheid van AED's, die een goed hulpmiddel zijn, is het belangrijk dat er genoeg mensen getraind zijn om te reanimeren. Om inwoners te stimuleren om burgerhulpverlener te worden, organiseren de gemeente en SWA in samenwerking met EHBO-vereniging Rhoon een aantal reanimatiecursussen.

De reanimatiecursussen zijn op zaterdag 14 maart van 9.00 tot 12.00 uur in Wijkcentrum Portland, op donderdag 19 maart van 19.00 tot 22.00 uur in Het Lokaal en op zaterdag 21 maart van 9.00 tot 12.00 uur in De Boekenstal. Wie graag burgerhulpverlener wordt en de cursus wil volgen, kan zich aanmelden via info@welzijnalbrandswaard.nl onder vermelding van Reanimatiecursus.

Meer berichten