<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl

Zwerfafvalpakket aanvragen

ALBRANDSWAARD - Zwerfafval blijft een probleem. Hoewel de gemeente hard aan schone straten werkt, zijn er plekken waar keer op keer weer rommel ligt. De gemeente stelt in haar strijd tegen zwerfvuil een zwerfafvalpakket beschikbaar aan inwoners, zodat zij op een veilige manier mee kunnen helpen. Want: minder zwerfafval zorgt voor een fijnere leefomgeving en een schoner milieu.

Wethouder Martijn Heezen: ,,Wij doen hard ons best, maar vragen onze inwoners om hulp om dit probleem aan te pakken."
Diverse inwoners hebben al een zwerfafvalpakket aangevraagd. Deze extra aanpak tegen zwerfvuil is mogelijk dankzij een vergoeding vanuit het Fonds van de Landelijke Verpakkingsindustrie. Wie mee wil helpen, kan een pakket aanvragen via www.onzetoekomstisduurzaam.nl.

Een pakket bestaat uit een tasje met een grijper, veiligheidsvestje, vuilniszakken, handschoenen en een ring. Daarmee haalt men gemakkelijk het afval van de straat. Dat kan tijdens het uitlaten van de hond of wanneer men bijvoorbeeld een wandeling maakt door het park.
Voor grotere groepen zoals scholen of verenigingen stelt de gemeente een zwerfafvalkist of een aanhanger beschikbaar.
In de kist zitten voldoende materialen om tot dertig personen een zwerfafvalactie te doen. In de aanhanger zitten alle materialen voor vijftig personen inbegrepen. De aanhanger valt op waardoor er wellicht andere groepen zijn die ook zwerfafval willen verwijderen. Goed voorbeeld doet immers volgen.

Op zaterdag 21 maart is de Landelijke Opschoondag. Inwoners, verenigingen en scholen gaan die dag of de week ervoor aan de slag om zwerfafval op te ruimen.

Wie ook mee wil helpen, kan zijn of haar initiatief aanmelden op www.onzetoekomstisduurzaam.nl. Hier kan men ook terecht om zich aan te melden voor de Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>