Logo deschakelalbrandswaard.nl

Kerstzang en dementie

ALBRANDSWAARD - Steunpunt Mantelzorg SWA organiseert in samenwerking met Muziek Actief op maandag 16 december een kerstzangmiddag voor mantelzorgers en hun naaste met dementie. Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen, wat zeker voor kerstherinneringen geldt. Momenten van vreugde, verdriet en geluk die je niet wilt kwijtraken. Bij mensen met dementie kan muziek of het gevoel hiervan naar boven halen. Er komt steeds meer bewijs voor de positieve effecten van het luisteren naar muziek bij mensen met dementie.

Muziek is een van de laatste dingen in het brein dat verdwijnt, het beïnvloedt de stemming positief en het is een manier om contact te maken. Ook voor mensen met dementie in het laatste stadium. Door muziek komen herinneringen naar boven en maken emoties los.
Kerstliederen zingen is een sfeervolle en traditionele manier om kerst te beleven en het kerstgevoel te ervaren, met name de bekende liederen.
Om te ervaren wat muziek en dan op deze middag thema Kerst voor uitwerking kan hebben op dementie, nodigt Heleen Visser, Consulent Mantelzorg samen met Elly Bezemer belanghebbenden uit.
Deze middag komen de bekende kerstliederen weer tot leven. Dit onder het genot van lekkernijen en warme chocomel

Van 14 uur tot 15.30 uur in JCA aan de Albrandswaardsedijk 180 in Poortugaal. Kosten 3 euro, contant betalen bij aankomst.

Meer informatie en aanmelden via Heleen Visser 010-5018322of mantelzorg@welzijnalbrandswaard.nl.

Meer berichten