<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Katinka Blok
Katinka Blok (Foto: )

Kathinka Blok geeft advies aan De Kindertelefoon

RHOON - In mei van dit jaar stond er een oproep in De Schakel. De jongerenraad van De Kindertelefoon zocht nieuwe leden. Kathinka Blok (15) uit Rhoon leek het leuk en ze stuurde een mail naar de organisatie. Vervolgens werd ze uitgekozen voor de selectiedag en drie dagen later, hoorde ze dat mee mocht doen.

Door Astrid Potuijt

,,Ik vond het natuurlijk heel leuk dat ik uitgekozen was. De selectiedag was gezellig geweest en het is mooi dat ik advies mag geven. Zo gaven we tijdens de selectiedag advies over de wachtrij bij de telefoon. In een groepje bedachten we dat het fijn zou zijn dat als iemand de Kindertelefoon belt op een druk moment, dat je dan via een keuzemenu zelf een wachtmuziekje kan kiezen. En daar wordt dan ook echt wat mee gedaan."

Vorig jaar is er ook al het een en ander veranderd bij De Kindertelefoon. De jongerenraad zorgde ervoor dat De Kindertelefoon zichtbaarder werd en dat de medewerkers ook te zien zijn op de website. Door deze raad, weten de medewerkers goed wat er bij jongeren speelt.

De eerste dag is inmiddels achter de rug en er volgen dit schooljaar nog vier van deze dagen. ,,We moesten naar Groningen komen. Gelukkig woont mijn tante in Friesland, dus konden we daar slapen", vertelt Katinka. ,,Tijdens deze dag hebben we advies gegeven over het forum op de website. We hebben workshops gevolgd en aan teambuilding gedaan en we kregen een rondleiding."

Advies, tips, of zomaar
Katinka zit in 4HAVO van het Dalton Lyceum. Ze wil later iets technisch gaan doen. Maar wat, dat weet ze nog niet. De Kindertelefoon kende ze wel, maar ze had er nooit gebruik van gemaakt. ,,Ik dacht net als velen, dat je hier alleen naar toe belt als je problemen hebt. Maar je kunt ook bellen als je bijvoorbeeld een goed cijfer heb gehaald. Stel er is niemand thuis en je wilt het wel graag kwijt. Of als je een recept zoekt om een taart te bakken. Dan mag je ook bellen."
De Kindertelefoon bestaat al veertig jaar. Ze hebben een forum waar kinderen advies of hulp kunnen vragen aan andere kinderen. Katinka leest het forum regelmatig. ,,Advies geven doe ik zelden. Maar ik vind het wel interessant om te lezen."

De meeste klasgenoten en vriendinnen van Katinka vinden wat zij doet erg leuk. De jongens doen er vaak een beetje lacherig over. ,,Ik weet ook niet waarom. De Kindertelefoon is een belangrijke organisatie en heel fijn dat het er is."

Katinka hoopt twee jaar in de jongerenraad te blijven. ,,Het is maar vijf keer per jaar, dus het zit mijn schoolwerk niet in de weg." Aan haar enthousiasme zal het in iedere geval niet liggen.

De Kindertelefoon is er voor kinderen tot en met achttien jaar. Ze zijn bereikbaar tussen 11 en 21 uur. Zie www.kindertelefoon.nl.
Aan het einde van het schooljaar worden er weer nieuwe leden voor de jongerenraad gezocht.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>