<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Tije en Jan zetten zich in voor een schoner Albrandswaard.
Tije en Jan zetten zich in voor een schoner Albrandswaard. (Foto: )

Tije en Jan pakken zwerfaval aan

Tije en Jan zetten zich in voor een schoner Albrandswaard. De twee jongens van groep 8 van de Don Bosco school deden mee met de World Clean Up Day. Met hulp van familie ruimden zij die dag erg veel zwerfvuil op. Maar zij willen het niet laten bij de ene dag.
De gemeente is erg blij met initiatieven zoals die van Tije en Jan. Als dank - en om te zorgen dat zij gemakkelijk opschoonacties kunnen voortzetten - overhandigde kinderburgemeester Zoë Luna Brasser hun deze maand twee grijpstokken. Ook kregen zij nog een bedankje dat ze zelf kunnen gebruiken.

Het begon allemaal vorig jaar met een spreekbeurt van Tije over de plastic soep. Hij werd zich nog bewuster van het belang van het scheiden van afval, en dan met name van plastic. Toen hij hoorde over de World Clean Up Day, aarzelde hij niet en zette samen met klasgenoot Jan een actie op. Het doel: zoveel mogelijk zwerfafval verzamelen.

Ze nodigden groepsgenoten uit, maar daar kwam helaas niet veel respons op. Wel sloten familieleden zich aan.
Het werken met de grijpstokken maakte de klus ook leuker, zo liet de moeder van Tije weten. Dat is ook precies waarom het tweetal juist grijpstokken cadeau heeft gekregen.

De grijpers komen op school te liggen. Op die manier kunnen leerlingen zo nu en dan een rondje lopen om het gebied rondom de school vrij te houden van afval. De jongens hopen klasgenoten en volgende groepen op deze manier bewuster te maken van de problemen van (teveel) zwerfafval.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>