Logo deschakelalbrandswaard.nl
Joukeline Sizoo.
Joukeline Sizoo.

Extra omlijstend programma Rembrandtdag

RHOON - Bij dit Rembrandtjaar, 350 jaar na zijn overlijden in 1669, wordt ook in Rhoon stil gestaan bij het leven en werken van deze meester op 27 oktober. Naast twee uitvoeringen in het Kasteel van Rhoon is er in de Annazaal een aanvullend programma verzorgd voor de bezoekers, waarvan de toegang vrij is.

Schilder Marcellus Hoornweg zal voorafgaand aan de uitvoering, in de pauze tussen de voorstellingen en na afloop, een demonstratie geven van het schilderen in de stijl van Rembrandt. Marcellus, beeldend kunstenaar uit Hoogvliet, is daarin als autodidact gespecialiseerd en heeft veel onderzoek naar de technieken van Rembrandt gedaan en dit ook toegepast in zijn eigen werk. Hij zal de bezoekers dan ook laten zien hoe in de tijd van Rembrandt pigmenten werden gemaakt voor de specifieke kleur in zin schilderwerken en deze ook op het doek demonstreren. Zie ook het gefilmde portret https://www.youtube.com/watch?v=-kY9gXwwFmE

Naast Marcellus zal harpiste Joukeline Sizoo de middag in de Annazaal verder omlijsten.  Joukeline Sizoo (1988) studeerde vanaf 2005 aan het Rotterdams conservatorium bij Saskia Kingma, waar zij in 2011 haar Bachelor opleiding afsloot. Haar Master diploma behaalde zij in 2013 aan hetzelfde conservatorium. Ze heeft lessen en masterclasses gevolgd bij onder andere Petra van der Heide, Edward Witsenburg, Rosetty de Ruiter, Sandrine Chatron, Charlotte Sprenkels en Edmar Castañeda  meer info zie http://www.joukelinesizoo.nl.

Meer berichten