Logo deschakelalbrandswaard.nl

Sparta in de hoofdrol bij jeugdtheater

ROTTERDAM – De voorstelling Troje! is op 4 en 6 oktober in première gegaan in het Hofpleintheater. Het klassieke verhaal waarin Sparta en Troje de hoofdrol spelen, door de ogen van jongeren van nu. Een verhaal over liefde en verraad, over hechte vriendschap en oorlog, naar het boek Veldslag om een hart van schrijver Michael De Cock. 

Jeugdtheater Hofplein zet zich in voor de alfabetisering van Rotterdammers en dat begint bij de jongsten. Door boeken te bewerken tot leuke of spannende theatervoorstellingen willen ze verhalen vertellen en zo kinderen stimuleren om (meer) te lezen. Jaarlijks opent Hofplein haar seizoen met een voorstelling gebaseerd op een boek, als onderdeel van de Kinderboekenweek.

Troje! is het wereldberoemde verhaal over Helena, de mooiste vrouw van de wereld. Zij is getrouwd met Menelaos, de koning van Sparta. Op een dag krijgen ze bezoek van prins Paris uit Troje. Helena wordt smoorverliefd op Paris en ze kan aan niets en niemand anders meer denken. Als Paris haar vraagt om stiekem mee naar Troje te gaan, kiest ze voor hem en laat haar man én haar dochter achter. Menelaos pikt dit niet; hij wil Helena terug. Samen met zijn grote broer Agamemnon trekt hij met meer dan duizend schepen naar Troje, op zoek naar Helena. Tijd voor wraak!

Daarbij is de grote vraag: waarom kan iets niet gewoon stoppen als het niet meer leuk is?

Voor een voorproefje van de voorstelling kijk hier de officiële trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ifM-KkRFa64.

Voorafgaand aan alle voorstellingen is er vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling een gratis randprogramma.

De voorstelling speelt tot en met zondag 3 november. Tijdens de herfstvakantie zijn speciale middagvoorstellingen. Voor meer informatie, speeldata en –tijden en het reserveren van kaarten: www.jeugdtheaterhofplein.nl

Meer berichten