Afbeelding

Muziek op Rhoon

Algemeen

RHOON - Het avondprogramma van Muziek op Rhoon wordt geopend door Erwin Java featuring Kat Riggins om 18 uur.
Gitarist Erwin Java heeft een mooie staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood's Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. Na de dood van zanger Harry 'Cuby' Muskee (2011) was hij in 2012 mede-oprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen albums uitbracht. Maar er zijn nog zoveel andere uitdagingen en dus besloot Java deze band per 1 juni 2018 te verlaten.

Java zal voor deze optredens vergezeld worden door niemand minder dan de uit Miami, Florida afkomstige zangeres Kat Riggins. Kat was tot voor enkele jaren geleden nog volledig onbekend in deze contreien. In 2015 kwam daar met haar eerste Europese tournee al rap verandering in en inmiddels heeft ze zich een vaste plaats weten te verwerven in het (inter-)nationale blues-circuit.

Daarom zal het concert van Erwin Java & band featuring Kat Riggins naast materiaal van 'Keepin' it Real' ook stukken van Kat's meest recente album 'In the boysclub' bevatten.

Naast Java en Riggins bestaat de band uit musici die ook op 'Keepin' it Real' te horen zijn te weten Bas Mulder (keyboards/backingvocals), Guus Strijbosch (bas) en Marcel Wolthof (drums/backingvocals).

Meer actuele info en een video van hun muziek is te lezen op www.muziekoprhoon.nl

Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.muziekoprhoon.nl  en bij de verkooppunten TheCafé, Julianastraat 57-59 en Het Wijnhuis, Strawinskyplein 6 en kosten 22,50 euro.

Tijdens Muziek op Rhoon genieten bezoekers van namiddag tot middernacht van te gekke bands die jazz-, blues-, funk- en soulmuziek, of een mix daarvan, spelen. Alle ingrediënten om wederom een mooi muziekfeest neer te zetten zijn aanwezig. Een unieke en sfeervolle locatie met een overdekt terras door een reuzenparasol, lekker eten en drinken en een fantastische line-up. De presentatie is in handen van Johan Derksen. Meer festivalinfo, de programmering en details over bands en artiesten in de line-up vindt men op de website https://www.muziekoprhoon.nl.

Advertenties uit de krant