Logo deschakelalbrandswaard.nl

Ingezonden: Getuigen gevraagd bij bijtincident lammetje Bram

Op zondagmiddag 19 mei is ons lammetje Bram dood in de sloot van het weiland naast de Kerklaan in Rhoon aangetroffen. Bram was geboren met een scheve nek en werd direct verstoten door zijn moeder. De eerste weken kreeg Bram meerdere keren per dag de fles en hij ontwikkelde zich enorm goed. Na vier weken was hij zo sterk dat hij naar buiten kon en hij vermaakte zich prima tussen zijn soortgenoten. We gaven hem nog wel de fles en dat stelde hij zeer op prijs. Aan het hek hing een briefje over Bram, want we kregen nogal wat vragen over hem.

Op de bewuste zondagmiddag (17.30 uur) werd Bram dood in de sloot aangetroffen en ook onze brief die zorgvuldig aan het hek was vastgemaakt was er afgetrokken. Bram had ernstige verwondingen aan zijn kop. Dit voorval is op Facebook terecht gekomen en heeft ook veel aandacht van de pers gekregen.

Het sterke vermoeden is dat Bram door een hond is aangevallen en aan deze verwondingen is overleden. Eén getuige heeft een man met een hond in het weiland(-sloot) gezien. De eigenaar van de hond heeft zich nog niet gemeld. Er waren echter nog meer getuigen op dat moment en het verzoek is dat deze zich melden bij wijkagent Frank Koopman (frank.koopman@politie.nl).

Familie den Otter en de medewerkers van de praktijk willen iedereen bedanken voor het medeleven en de inzet die is getoond om de toedracht van dit incident te achterhalen.

Frank Koopman (wijkagent) en Leen den Otter (dierenarts)

Meer berichten