Wim Amez (links) en Rob Kluwen zijn de beheerders van wijkcentrum Portland
Wim Amez (links) en Rob Kluwen zijn de beheerders van wijkcentrum Portland

Nieuwe beheerder wijkcentrum Portland

Algemeen

RHOON - Vorige week is Rob Kluwen met zijn vrijwilligersbaan bij wijkcentrum Portland begonnen. Samen met Wim Amez zorgt hij ervoor dat er hand- en spandiensten worden gedaan, het wijkcentrum wordt geopend en afgesloten en dat mensen met vragen bij hun terecht kunnen. Wim Amez is al sinds 2007 beheerder. Hij deed dit samen met Ger Noordzij, maar Ger verhuisde eerder dit jaar naar Friesland. Rob, buurman van Wim, had wel interesse in de baan als beheerder. Beide heren wonen boven het wijkcentrum waardoor het niet al teveel moeite kost even naar beneden te lopen om af te sluiten bijvoorbeeld. Wim is blij met zijn nieuwe 'collega'. ,,Rob is wat technischer dan ik, dus dat komt mooi uit", lacht hij. Rob heeft er zin in. ,,Ik woon nu vijf jaar in Portland en het wordt tijd om weer wat leuks te gaan doen."
Wim vindt het werk in het wijkcentrum ook nog steeds heel leuk. ,,Het contact met de mensen is gezellig en er is altijd wel wat te doen", zegt hij.

Voor het wijkcentrum is stichting Welzijn Albrandswaard nog op zoek naar een vrijwilliger voor de woensdag- en vrijdagmiddag. Ze zoeken een persoon die affiniteit met kinderen heeft, omdat er op deze tijdstippen nogal wat kinderen het wijkcentrum bezoeken. Verder is de vrijwilliger aanwezig om vragen te beantwoorden.

Wijkcentrum Portland is onder andere het afhaalpunt van de bibliotheek en er staan kasten vol boeken. Deze boeken mag men meenemen. De ruimtes zijn af te huren. Kijk voor alle activiteiten in het wijkcentrum op welzijnalbrandswaard.nl.

Advertenties uit de krant