Afbeelding

TBS-patiënten lopen al jaren naar metro

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Na een werkbezoek aan TBS-kliniek De Kijvelanden hebben raadsleden van EVA en NAP vragen gesteld. Daar vertelde de directie van de kliniek namelijk dat tbs'ers met verlof zelfstandig naar de metro lopen.
,,Dat verraste me en ik kan me voorstellen dat omwonenden geschrokken zijn", reageerde burgemeester Wagner maandagavond in het vragenuurtje van de gemeenteraad. ,,Ik heb direct gebeld met de directeur van de kliniek. We interpreteren de afspraken die tussen de kliniek en de gemeente zijn gemaakt verschillend. Daarom is vervolgoverleg nodig. Ik neem dit uiterst serieus."
Tbs'ers met verlof mogen volgens de afspraken tijdens hun verlof niet in de gemeente verblijven, recreëren of winkelen. Maar volgens een woordvoerder van Fivoor, waar De Kijvelanden onder valt, mogen ze wél de snelste weg naar de metro nemen. ,,Deze afspraak om de bewegingsvrijheid van patiënten in te perken is uniek", zei de woordvoerder eerder deze week tegen het AD.
NAP en EVA willen graag een lijst met alle incidenten van de laatste twee jaar bij Antes en de Kijvelanden. ,,Die gegevens kunnen we als gemeente niet opeisen", reageerde de burgemeester.

Advertenties uit de krant