<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl

Provincie roept gemeente op het matje

Door Anouk Breeman

ALBRANDSWAARD - Terwijl de gemeente Albrandswaard na lang en intensief onderhandelen eindelijk een akkoord over het woningbouwprogramma had bereikt met 14 andere gemeenten in de Rotterdamse regio, wordt Albrandswaard nu teruggefloten door de provincie.

,,We kunnen hooguit 1177 nieuwe woningen bouwen. Daarvan zijn 210 sociale huurwoningen", had wethouder Bas Boender met zijn collega's in de Rotterdamse regio afgesproken. Verleden week woensdag werd Albrandswaard door de provincie op de vingers getikt. Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra vindt 210 nieuwe sociale huurwoningen in Albrandswaard niet genoeg. Dat moeten er 840 worden. Om sociale huurwoningen rendabel te laten zijn, moeten er drie keer zoveel woningen worden gebouwd.

,,Dan hebben we het over 2500 nieuwe woningen, dus een opgave van Portlandse omvang. Waarom moesten we dat als raadsleden uit de media vernemen?", wilde Thomas van der Knaap (EVA) maandagavond van wethouder Boender weten tijdens het vragenuurtje in de raadsvergadering.

,,De provincie kwam ineens met een persbericht. Daarop werd ik gebeld door journalisten en toen heb ik een reactie gegeven", antwoordde de wethouder. ,,Er zijn vier gemeenten met wie de provincie het bod opnieuw wil bespreken: Albrandswaard, Barendrecht, Lansingerland en Westvoorne. In het kader van het 'meer evenwicht scenario' wil de provincie dat we 630 sociale huurwoningen meer gaan bouwen; onder meer ook omdat Rotterdam nu juist zo'n 20.000 sociale huurwoningen wil gaan slopen. Maar dat willen wij natuurlijk niet. We gaan vol vertrouwen in gesprek met de gedeputeerde. Daarbij zal ik me inzetten om de leefbaarheid en het dorpse karakter van Albrandswaard te behouden."

,,Toch vind ik het raar dat we als raad niet zijn geïnformeerd", reageert Van der Knaap na afloop. ,,We hebben al moeite met het verplaatsen van een paar voetbalvelden. Dus als we echt zóveel woningen moeten gaan bouwen, vereist dat wel een visie waarin we keuzes moeten maken."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>