Afbeelding

Veel gezelligheid bij De Tempelrunners

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Vijftien jaar geleden begon Joop van Opstal met een loopgroepje in Poortugaal. Zijn hele leven is hij al aan het sporten. De Tempelrunners is geen vereniging, geen club waar je lid van moet worden, maar wel waar je altijd vrijblijvend aan mee kunt doen.
De kosten per keer zijn 1 euro. Met die ene euro worden grootse dingen gedaan. Onder andere worden er goede doelen mee gesteund, eens per jaar een etentje gehouden en alle runners en wandelaars maken ook nog eens kan op een prijs, want De Tempelrunners zijn lid van de postcodeloterij. Joop houdt het aantal keren dat mensen meelopen bij, zodat - als er een prijs valt - deze in verhouding verdeeld kan worden.

Wandelen of rennen
Op woensdagavond is er een wandelgroep van half zeven tot half acht. De wandelgroep zet er stevig de pas. Zo'n dertien mensen wandelen wekelijks mee. Op zondagochtend, dinsdagochtend en -avond, donderdagavond en vrijdagmorgen zijn er loopgroepen, elk met een verschillend startpunt. Er wordt rekening gehouden met de verschillende tempo's die de lopers aanhouden. De vertrekpunten staan vermeld op de website.
Joop is er altijd bij. ,,Lopen is voor mij ontspanning", vertelt hij. ,,Het hoort bij mijn leven. Ik raad het mensen ook aan om na een dag op kantoor 's avonds nog minimaal een half uurtje te gaan lopen. Als ik een week niet zou lopen, zou ik het gaan missen", lacht hij.

Weer of geen weer (behalve bij gladheid of enorme hoosbuien), het gaat door. En de meeste lopers zijn dan ook wekelijks present. Naast dat gezond en leuk is om mee te doen met de Tempelrunners, is het natuurlijk ook sociaal. Joop is volgens de wandelaars goed in enthousiasmeren. Kijk op www.tempelrunners.punt.nl voor de tijden en vertrekpunten en loop ook mee.

Advertenties uit de krant