<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Dorpsdijk 115.
Dorpsdijk 115.

Raad stemt in met startovereenkomst bouwplan Basita

ALBRANDSWAARD – De gemeente gaat het plan om 22 appartementen te bouwen aan de Dorpsdijk 115 in Rhoon serieus onderzoeken. Maandagavond stemde de gemeenteraad unaniem in met dit voorstel, dat 10.000 euro kost.

Wel was er veel kritiek op de gang van zaken.  Zo verwees de raad het bouwplan op de plek van Basita half september al terug naar de tekentafel . ,,Wij zijn zeer verbaasd dat het oude plan nu weer ongewijzigd voor ons ligt. Ook is er geen contact met omwonenden opgenomen. Dit is een hele verkeerde start", zei Richard Steger (NAP).

,,Er zit veel ruis op de lijn in het proces", stelde Sander van der Kaaij (CDA). "Een startovereenkomst zou alleen de start van het project moeten zijn, maar hierin staan al allerlei impressies van de omvang en hoogte van het gebouw. Dat roept meteen veel reacties op."

Bewoners
,,We zijn blij met de verbetering van de entree van het dorp. Ook van de presentatie van de projectontwikkelaar eind oktober werden we enthousiast. Maar sindsdien is er geen contact opgenomen met bewoners. Zij worden totaal niet bij het plan betrokken. En de wethouder heeft onvoldoende regie ", stelde Mariëlle Vergouwe, die namens haar partij EVA een amendement indiende om het overleg tussen bewoners en projectontwikkelaar meer te waarborgen.

Dat amendement haalde het niet, want het merendeel van de raad nam genoegen met de uitleg van de wethouder. Wethouder Bas Boender wees op de procedure, waarin de rolverdeling tussen de projectontwikkelaar en de gemeente duidelijk is omschreven. ,,De gemeente heeft pas de regie na het tekenen van de startovereenkomst", aldus Boender.

James Scharink (GroenLinks) gaf aan om ook naar de omgeving te kijken. Om de parkeerdruk te verlichten zou het gebruik van de metro moeten worden gestimuleerd bij het kantoorpersoneel.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>