Afbeelding
Foto: Picasa

Beweegpad geopend door Soufiane Touzani

Algemeen

RHOON – Bij OBS Portland is er vorige week een beweegpad in de hal van de school gelegd. De route van vloerstickers lokt kinderen uit om te bewegen. Het beweegpad heeft 'bewegend leren' als doel, maar ook 'leren bewegen'.

Zo komen de kinderen van OBS Portland al bewegend met letters en cijfers in aanraking, maar bevat het pad ook hele specifieke bewegingen die de motorische ontwikkeling bij kinderen stimuleert.
Dit heeft positieve invloed op het brein en dus op het leren van kinderen.
Tenslotte is het beweegpad ook bedoeld om kinderen die in de klas overprikkeld zijn, middels bewegen tot rust te laten komen.
De kinderen van OBS Portland zijn razend enthousiast. Zo springt onder andere Tim uit groep 8 vrolijk over het pad: 'Ik vind het leuk om even lekker te kunnen bewegen. Dat helpt mij om me daarna weer beter in de klas te kunnen concentreren'

Maandag 28 januari werd het beweegpad geopend door YouTuber en voetballer Soufiane Touzani. Na een show voor de hele school ging hij de uitdaging aan om met zijn voetbal over het pad te gaan. Het beweegpad wordt nu al volop gebruikt.  

Bekijk de video van de opening hier: https://youtu.be/zUGYwo_wK-E.

Afbeelding

Advertenties uit de krant