Afbeelding

Pauline Olbertz (50)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik woon achttien jaar in Rhoon. Daarnaast heb ik jarenlang in het sociaal cultureel werk gezeten. Ik werkte bij jongerenwerk van Stichting Welzijn Albrandswaard en ik ben bestuurslid van SPA (peuterwerk) geweest. Ik was lid van het Coöperatiefonds van Rabobank en ik help mee om de theetuin te organiseren in de Week tegen Eenzaamheid.

En volgende week gaan we de kerstboom weer ontsteken in de wijk Eiland Kwarts. Dat doen we nu al een paar jaar. De boom van vier meter hoog wordt door de buurtbewoners neergezet. Dit jaar ontsteken we de boom op 1 december om 19 uur. Dan zijn alle wijkbewoners welkom en kunnen ze zelf iets te eten of drinken meenemen om er een feestje van te maken.

Veel vrijwilligerswerk.

Ja, ik heb altijd graag gewerkt, maar vanwege de verstandelijke beperking van mijn zoon was ik veel thuis nodig. Sinds kort verblijft hij in het Wishhuis in Poortugaal. Dat gaat hartstikke goed. In 2010 ben ik begonnen met 'De Kleine Praktijk', waarmee ik verlies- en rouwtherapie geef en trainingen in zelfcompassie.
En sinds kort heb ik weer werk buiten de deur als sociotherapeut voor stichting Het Babyhuis.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben 24 jaar getrouwd met Rob en samen hebben we zoon Thijs van 22 jaar en dochter Claire van negentien jaar. En dan is er nog jack russel Moos.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Het wandelen in de bossen van Meijendel en Clingendael. Meestal gingen we van de paden af en eindigden we de dag met ergens iets eten of drinken.

Waar word je gelukkig van?
Verbinding met andere mensen. Wandelen met de hond, stilte, mijn gezin en als iemand iets lukt na een worsteling.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Onbegrip.

Van wie krijg je inspiratie?

Ik krijg inspiratie van kunstzinnige mensen, dan wil ik dat ook kunnen. Ook van Oprah Winfrey en mensen met doorzettingsvermogen.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Verder groeien in mijn werk. Ook hoop ik met het gezin naar Australië te kunnen reizen om familie te bezoeken.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Enthousiast, betrouwbaar, dat ik teveel twijfel aan mezelf, vrolijk en diepgang. Dat laatste waarschijnlijk tot vervelens toe.

Hoe sta je 's morgens op?

Zo vroeg mogelijk en vrolijk. Het liefst ga ik met de hond naar buiten voordat er andere mensen buiten zijn. Ik ontbijt altijd met yoghurt, granen en fruit.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Om 's avonds na het avondeten te snacken. Ik heb periodes dat ik te veel koekjes, chocolade, of chips eet. En in deze tijd pepernoten.

Wat is je guilty pleasure?

Ik ben Funda-verslaafd. (Lachend) al sinds die website bestaat, vind ik het heerlijk om huizen te bekijken. Plannen om te verhuizen hebben we niet hoor.

Wat zijn je angsten?

Ik heb steeds minder angsten. Wel heb ik nog hoogtevrees en als ik op de ski's sta en net iets te hard ga, kan ik angstig zijn.

Wat vind je stom?

Als mensen elkaar niets gunnen. Ook hebben we de afgelopen winter geen vorst gehad. Wij wonen hier aan het water en samen met het gezin schaatsen is zo leuk.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Zorgzaamheid.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Misschien dat ik iets minder zou praten. Haha. Ook zou ik wel iets minder lang willen zijn. Ik ben 1,82 meter.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

De begeleider van mijn zoon in het Wishhuis.

Wat is je favoriete quote?

K.I.S.S: Keep It Simple Sweetheart.

Iemand opgeven voor deze rubriek? Mail naar astrid@baruitgeverij.nl.

Advertenties uit de krant