Directeur Els van Bezouwen geeft Annerie Brinkman (links) uitleg bij de nieuwbouwplannen.
Directeur Els van Bezouwen geeft Annerie Brinkman (links) uitleg bij de nieuwbouwplannen.

Antes klaar voor eerste paal

Algemeen

POORTUGAAL - Antes maakte van de Burendag, afgelopen zaterdag, gebruik om het publiek kennis te laten met de 'wondere wereld van dieren en insecten' op het terrein aan de Albrandswaardsedijk. De bezoekers moesten daarvoor wel een aardige hoeveelheid regenwater trotseren.

Maar ook binnen was er genoeg te beleven. Zo was er een rondleiding door een van de klinieken en werd uitleg gegeven bij de laatste bouwontwikkelingen op het terrein van het voormalige Delta Psychiatrisch Centrum. Algemeen directeur Els van Bezouwen en vastgoeddirecteur Erik Daalhuizen stonden de bezoekers uitgebreid te woord.

Op 2 oktober wordt de eerste paal geslagen voor een groot nieuwbouwproject: een kliniek voor 144 cliënten die langdurige zorg nodig hebben. Een deel van deze mensen verblijft nu tijdelijk in een zorghotel in Charlois. Als de nieuwbouw klaar is, kunnen zij weer 'thuiskomen'.

De nieuwbouw bestaat uit een begane grond (deels ondergronds) en een drietal bouwlagen daar bovenop. De meeste bezoekers van de Burendag op het Antesterrein zeiden geen enkel bezwaar te hebben tegen de nieuwbouw. Annerie Brinkman bijvoorbeeld, al twintig jaar UVV-vrijwilliger en nu in Charlois actief voor de Antes-cliënten, kijkt er naar uit dichter bij huis te kunnen werken.

Voor de omgeving verandert er niet zoveel. Bouwverkeer wordt omgeleid om de overlast te beperken, en van de huizen zijn foto's gemaakt. Jolanda Cats van de Klankbordgroep vindt wel, dat haar groep meer in het voortraject betrokken had kunnen worden. Zo hoorden de omwonenden aan de late kant dat de heipalen geslagen en niet geboord worden. Dat levert extra risico's op voor de bebouwing in de buurt.

Advertenties uit de krant