Afbeelding

Luigi zoekt baasje

Algemeen

REGIO - Vanwege de vakantieperiode worden er momenteel minder dieren geplaatst dan normaal en dat is te merken in De Dierenstee. Naast de aanwezige pensiondieren wachten meer dan vijfentwintig honden, katten, konijnen en knaagdieren in de opvang op een thuis. Door deze rustige periode moeten de meesten van hen helaas iets langer wachten op een nieuwe baas.

Maar ondanks dat er weinig bezoek langskomt, is het onbegrijpelijk dat de acht jaar oude Luigi nog niet is geplaatst. Luigi is een hele leuke en lieve kruising Labrador Retriever die al ruim een maand in De Dierenstee op een nieuwe eigenaar wacht. Wie hem voor het eerst ontmoet, merkt misschien niet altijd direct zijn aanhankelijke karakter op. Luigi kan in eerste instantie wat terughoudend zijn richting vreemde mensen en om hen op afstand te houden, wordt er dan geblaft. Maar als Luigi je eenmaal goed kent, vindt hij het heerlijk om bij je in de buurt te zijn, voor je te werken en zoekt hij graag contact. Luigi kan wel onzeker zijn, positieve bevestiging is daarom voor hem erg prettig, hij vindt het fijn om te merken dat hij iets goed doet. En gelukkig is dat vaak het geval; Luigi is een hele fijne hond die goed luistert en prima meeloopt aan de lijn (tenzij hij een andere reu tegenkomt, maar hij leert die steeds beter te negeren). Luigi kan ook netjes meelopen naast de fiets en hij is dol op spelen, een bal is favoriet! Meerijden in de auto is geen probleem, even alleen thuis blijven ook niet. Lang(er) alleen zijn vindt Luigi niet fijn en zal opgebouwd moeten worden.

Kortom, Luigi is een geweldige huisgenoot en verdient een rustig en liefdevol thuis.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186 – 655 150. Website: www.dierenstee.nl.

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 11 uur tot 16 uur.

Advertenties uit de krant