Afbeelding

‘Ik ben wij’ projectweek op Veenoord

Algemeen

ROTTERDAM - Veenoord vmbo staat midden in de maatschappij. Rotterdam wordt bevolkt door mensen met veel verschillende achtergronden. Veenoord doet er alles aan om de leerlingen meer kennis van elkaars achtergronden mee te geven. Leerlingen ontdekken wat hen bindt. Eén van de manieren om dit te bereiken is het project 'Op Bezoek'.

Veenoord vmbo werkt samen met 'Ik ben wij'. Verschillende ambassadeurs komen tijdens de projectweek van 18 tot 22 juni naar Veenoord. Op maandag 18 juni werd de projectweek geopend door storyteller Archell Thompson. ,,Ik geloof in de kracht van de verhalen van mensen. Mijn rol bij het project is om mensen te laten voelen hoe krachtig ze zijn. Door hen hun verhaal te laten vertellen met gevoel en zonder schaamte. Zo kunnen zij en anderen groeien."

Tijdens alle dagen van de week werden de lessen op het thema aangepast met theoretische onderdelen en praktische opdrachten. Op donderdag gingen de klassen daadwerkelijk op bezoek. De eerste klassen brachten een bezoek aan de synagoge, de tweede klassen aan de kerk en de derde klassen aan de moskee. Ook ging een groep naar de centrale bibliotheek gaan voor een kennismaking met het humanisme van Erasmus.

Op vrijdag 22 juni is het slotfeest met muziek, dans en hapjes.

Advertenties uit de krant