De vriendinnen willen eenzaamheid verminderen.
De vriendinnen willen eenzaamheid verminderen.

Tuin tegen eenzaamheid

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De vriendinnen Pauline en Annelies willen iets doen tegen eenzaamheid. Daarom houden zij op maandag 14 mei, 4 en 18 juni en 2 juli een Open Thee Tuin. Iedereen die gezellig een kopje thee wil drinken en een praatje maken, is van 10 tot 11.30 uur welkom in de tuin aan de Amethysthof 48 in Portland.

Al jaren spreken de vriendinnen over dit thema. En praten zij erover wat zij kunnen doen tegen eenzaamheid. Met de Week van de Eenzaamheid vorig jaar september was de eerste stap gezet drie jaar geleden om een verschil te kunnen maken. Annelies had het idee, Pauline de tuin. ,,Eenzaamheid beperkt zich niet tot die ene week in het jaar dat het de Week van de Eenzaamheid is", zegt Pauline. ,,Het is ook nu relevant, zeker met mooie dagen."
De keuze voor 14 mei is daarin ook een bewuste. ,,Het is de dag ervoor Moederdag en die dag zijn er - helaas - altijd mensen die zichzelf tegenkomen." Daarom heeft het tweetal besloten om ook nu de tuin open te stellen. ,,Niet dat de tuin nou zo bijzonder is", aldus Pauline. ,,Maar gewoon om een kop thee te delen met iemand die daar (ook) behoefte aan heeft."
Pauline meldt dat zij heeft vernomen dat er behoefte is aan dergelijke initiatieven. ,,Een huisarts in Portland heeft dat aangegeven. Maar er is vaak een drempel bij mensen om dan ook daadwerkelijk te komen."
De Week tegen Eenzaamheid 2018 is van donderdag 27 september tot en met zaterdag 6 oktober. In deze actieweek wordt aandacht gevraagd voor mensen die eenzaam zijn en om te kijken hoe er samen wat aan kan worden gedaan. De twee vriendinnen hopen dat hun Open Thee Tuin al een verschil kan maken. Als er behoefte aan blijkt te zijn, zal de tuin nog op andere data open zijn.
Meer informatie over het initiatief en data zijn te vinden op www.dekleinepraktijk.nl.

Advertenties uit de krant