<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Er worden ook rondleidingen gegeven voor kinderen.
Er worden ook rondleidingen gegeven voor kinderen.

Allerlei spelletjes op en rondleidingen in het kasteel

  •   90 keer gelezen

ALBRANDSWAARD - Koningsdag komt eraan. Het Kasteel van Rhoon organiseert deze feestelijke dag voor het derde opeenvolgende jaar op en rondom het kasteel aan de Dorpsdijk. De komende weken worden verschillende verenigingen, ondernemers, stichtingen en vrijwilligers in de schijnwerpers gezet. Deze week: wat Stichting Kasteel van Rhoon doet op deze feestelijke dag en de kinderspelletjes op het grasveld achter het kasteel.

Ridders en prinsessen! Meld je aan! Op Koningsdag staat er een rek met prinsessen- en ridderkleren klaar. Ook kunnen kinderen hun haren mooi laten maken en zich laten schminken of make-uppen. Ook mogen de kinderen zelf hun mooiste pak of jurk thuis al aantrekken. En daarna... op de foto met de IJsprinses. Stichting Kasteel van Rhoon speelt hiermee feilloos in op de locatie van Koningsdag. Fotograaf Cock Huizer maakt van alle prinsen, ridders en prinsessen een foto. De ouders geven hun e-mail door en krijgen dan de foto digitaal toegestuurd.

Verder houdt Stichting Kasteel van Rhoon tussen 11 en 14 uur rondleidingen in het kasteel. Er kunnen ongeveer twintig mensen mee per keer. Er zijn drie rondleiders: Anneke Dronzek, Aart de Jong en Piet Hollestein. In principe wordt er ieder uur gelopen, dus rond de 180 belangstellenden kunnen de kamers van het kasteel in en de bijbehorende verhalen tot zich nemen. Bij voldoende mensen, kan de rondleiding ook eerder gestart worden. Als veel kinderen het kasteel beter willen bekijken, kan voor hen een aparte rondleiding worden gegeven. ,,Wij passen het dan aan", vertelt Liesbeth Roobol. ,,Dat het voor hen echt heel leuk is."

Kinderspelletjes
Op het grasveld achter het kasteel worden op 27 april diverse kinderspelletjes gehouden voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De spelletjes zijn opgezet door de Protestantse Kerk Poortugaal in wording (de kerken in Poortugaal fuseren de komende tijd).
Bal werpen, koe melken, kruisboog schieten, rolkegelen, vissen, autorace, zeven dwergen, spiegeltekenen... Het jeugdwerk van de kerk heeft een heel scala aan spelletjes. ,,We hebben in totaal 28 spelletjes", vertelt jeugdouderling Anita Maas. ,,Die kunnen we afwisselen. Ons streven is om vijftien spelletjes op te zetten voor de kinderen."

Kinderen kunnen voor 2 euro een strippenkaart kopen en de spelletjes langs. Zij krijgen bij ieder gedaan spel een stempel. Een volle kaart levert - naast het plezier - een snoepje op.
De kinderspelletjes zijn van 11 tot 14 uur. Vrijwilligers staan erbij voor de begeleiding. Ook Tafelronde 154 draagt daarbij haar steentje bij. Zij levert onder andere een springkussen en levert vrijwilligers aan voor diverse activiteiten aan.
De opbrengsten zijn bedoeld voor het jeugdwerk van de Protestantse Kerk Poortugaal in wording. ,,Wij gaan een keer per jaar op kamp en op deze manier kunnen we de kosten wat lager maken", aldus Anita Maas. ,,Je wilt activiteiten ondernemen met de jongeren maar alles kost geld. En niet iedereen kan het allemaal betalen. Op deze manier kunnen wij toch zorgen voor leuke uitjes."
Bij slecht weer wordt - net als twee jaar geleden - uitgeweken naar de sporthal van Rhoon.

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221959&size=160x600&promo_sizes=120x600&promo_alignment=center&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>