Afbeelding

Schoonmaak in Klein Profijt en Carnisse Grienden

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De natuurgebieden De Carnisse Grienden en Klein Profijt worden zaterdag 3 maart weer schoongemaakt. Voor deze jaarlijkse inzameling van achtergebleven zwerfvuil vanuit de Oude Maas na hoogwater zijn in beide gebieden nog vrijwilligers nodig.
De Vereniging De Carnisse Grienden en de Lionsclub Rhoon Oude Maas hebben onlangs besloten deze jaarlijkse schoonmaak van de boorden langs de Oude Maas beter op elkaar af te stemmen. Tot nu toe werden deze activiteiten los van elkaar en op verschillende zaterdagen georganiseerd. Dit jaar steken beide organisaties met hun vrijwilligers tijdig voor de aanvang van het broedseizoen gezamenlijk de handen uit de mouwen.

Vereniging De Carnisse Grienden organiseert de schoonmaak voor het 41ste jaar in het gebied waar de vereniging haar naam aan dankt: de Carnisse Grienden.
Vrijwilligers komen hiervoor samen op het terrein van de gebroeders Kraaijeveld aan de Koedoodsehaven in Barendrecht. Deze locatie is nabij de parkeerplaats van de Carnisse grienden en ter hoogte van het gemaal Breeman. Hier wordt ook werkmateriaal ter beschikking gesteld door Staatsbosbeheer. Om 10 uur wordt het startschot gegeven. Vanaf circa 12 uur staat de erwtensoep, gesponsord door de heer Kraaijeveld, klaar voor de deelnemers en is er voor de kinderen gelegenheid tot het bakken van (stok)broodjes.
De schoonmaakactiviteit is geschikt voor kinderen, maar begeleiding door ouders is dan wel gewenst. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit en aanmelden is niet noodzakelijk.

Klein Profijt
Op dezelfde zaterdag houdt de Lionsclub Rhoon Oude Maas met hun achterban en vrijwilligers voor de elfde maal hun schoonmaakactie in het getijdegebied Klein Profijt. Alle schoonmakers verzamelen zich tot 9 uur op de parkeerplaats aan het einde van de Schenkelsdijk (aan de rand van de golfbaan) in het Rhoonse buitengebied.
Hier worden werkmaterialen ter beschikking gesteld door de Stichting Zuid-Hollands Landschap. Vanhier trekt de groep gezamenlijk het gebied in. Halverwege de klus is er een koffiepauze en om circa 12.30 uur wordt de actie afgerond met een drankje en hapje in het bos, voor alle werkers, jong en oud.
Aanmelding vooraf wordt gewaardeerd en kan via rhoon.oudemaas@lions.nl of telefonisch bij Jan de Koning, 06-20696835.

Advertenties uit de krant